Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Collboni descarta que les discrepàncies amb Colau per l’ampliació de l’aeroport afectin l’acció de govern

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha descartat aquest dilluns que les discrepàncies amb l’alcaldessa Ada Colau sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat afectin l’acció de govern de Barcelona, […]

Avatar
Agències 09/08/2021

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, ha descartat aquest dilluns que les discrepàncies amb l’alcaldessa Ada Colau sobre l’ampliació de l’aeroport del Prat afectin l’acció de govern de Barcelona, on Barcelona en Comú i el PSC són socis. En declaracions a Rac1, Collboni ha remarcat que l’administració competent és la Generalitat i que l’opinió de l’Ajuntament i de la ciutat “és molt rellevant però no és determinant”. En aquest sentit, ha insistit que l’ampliació de l’aeroport no està recollit en el pacte de govern a Barcelona entre comuns i socialistes ni tampoc està dins de les competències municipals. “És normal que es produeixin debats […] ens ajuden a trobar la solució de màxim consens”, ha afegit.

Collboni ha afirmat que el debat sobre el futur de l’aeroport ha de ser “llarg, rigorós i contrastat” i ha argumentat que l’acord entre els executius català i espanyol és justament “el punt de partida” per parlar-ne. Així, ha defensat que l’acord arribi ara “pels terminis que hi havia sobre la taula” per part d’Aena. “S’havia de prendre la decisió de forma imminent”, ha dit. Segons ell, haver dit no d’entrada “hauria matat el debat sense tenir ni tan sols un plànol”. “L’ampliació encara està per discutir i contrastar”, ha afegit, donant per bo que l’impacte sobre l’economia seria positiu.