Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Collboni assegura que l’evolució de la pandèmia “no és gens bona”:”Si volem evitar mals majors hem de començar a actuar”

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat “molt preocupat” per l’evolució de la pandèmia a la ciutat i al conjunt de Catalunya, després que […]

Avatar
Agències 13/10/2020

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcaldia de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, s’ha mostrat “molt preocupat” per l’evolució de la pandèmia a la ciutat i al conjunt de Catalunya, després que el risc de rebrot s’hagi disparat per sobre dels 330 punts i ha fet una crida a reduir la vida social. “Si volem evitar mals majors d’aquí a dues setmanes hem de començar a actuar ja”, ha afirmat el socialista en una roda de premsa. Collboni ha demanat a la ciutadania que es prengui seriosament la situació i eviti les trobades informals, limitant-se a sortir de casa per treballar comprar i atendre familiars. “Si no reduïm l’activitat social haurem de reduir l’activitat econòmica i això ni el país ni la ciutat s’ho pot permetre”, ha afegit.

A més, ha celebrat que el Govern encari la segona onada buscant el consens amb els agents econòmics si socials i elabori mesures que “minimitzin” l’afectació econòmica. Els sindicats i patronals més representatius estan convocats a una reunió del Consell de Relacions laborals de caràcter tècnic aquest dimarts i a una altra del Consell del Diàleg Social de Catalunya, per avançar en mesures que permetin el teletreball.En aquest sentit, el secretari general de Pimec, Antoni Cañete, que també ha assistit a la roda de premsa, ha afirmat que a la reunió posaran damunt la taula les condicions “per poder garantir la màxima seguretat” i perjudicar “al mínim” l’activitat econòmica.”Estem reclamant al Govern màxima transparència amb les dades perquè els contagis de covid s’estan produint a l’àmbit social i no l’àmbit econòmic, principalment”, ha dit, “el que volem és ajustar les accions allà on tingui l’afectació més gran per aplanar aquesta corba”. Per això també ha fet una crida a la responsabilitat i a minimitzar les trobades socials”.