Dimarts, 30 de novembre de 2021 - Edició 1223
La República

Collboni assegura que l’economia “mereix” estudiar mesures prèvies abans de noves restriccions horàries

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que l’economia “mereix” estudiar mesures prèvies abans d’establir noves restriccions horàries en els locals de restauració o […]

Avatar
Agències 23/11/2021

ACN Barcelona.-El primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que l’economia “mereix” estudiar mesures prèvies abans d’establir noves restriccions horàries en els locals de restauració o activitats culturals o esportives. El primer tinent d’alcalde ha assegurat que l’Estat està en un “moment molt crític” de la recuperació i ha defensat la implantació del passaport covid obligatori en interiors per no llastar l’economia. Collboni ha recordat les taxes de vacunació de l’Estat, amb més d’un 90% de la població crítica vacunada, i ha assegurat que “l’esforç” de la societat durant els darrers mesos “ha de tenir recompensa”.

“Cal ser molt prudent en parlar de restriccions i crec que no s’hauria de plantejar cap restricció horària en la restauració ni en cap activitat cultural o esportiva fins que no s’hagi explorat fer el passaport covid obligatori per a interiors”, ha assegurat en la inauguració del Centre Global d’Excel·lència de Costa Cruceros a Barcelona. D’aquesta manera, Collboni ha valorat la intenció de la Comissió de Salut Pública d’elevar els llindars de risc de contagi de coronavirus a l’Estat i tancar la restauració a les onze de la nit i l’oci nocturn a la una de la matinada. El Govern, per la seva banda, demanarà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) validar l’ús del certificat covid per accedir a la restauració, els gimnasos i les residències de gent gran. Fins ara, aquest només es fa servir per accedir a locals d’oci nocturn i banquets amb ball. La voluntat del Govern és que la mesura entri en vigor aquest divendres.