Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1065
La República

Collboni assegura que Barcelona està preparada per garantir la seguretat sanitària en el sector la restauració

ACN Montmeló.-El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que la ciutat està preparada per garantir la seguretat sanitària en el sector de la restauració. Ho diu davant la […]

Avatar
Agències 26/04/2021

ACN Montmeló.-El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, assegura que la ciutat està preparada per garantir la seguretat sanitària en el sector de la restauració. Ho diu davant la possibilitat que el Procicat plantegi una reobertura del sector als vespres per poder servir sopars a taula, una situació perfectament assumible donat que defensa que s’han facilitat 3.000 ampliacions de terrasses i la creació de fins a 30.000 cadires per a comensals. El regidor lamenta que no s’hagi actuat de manera més ràpida en la desescalada de les restriccions, que considera que “no sempre s’han explicat bé”. “Hem creat més espais públics per facilitar l’activitat econòmica en moments en que anem fer una transició a la normalitat”, assenyala Collboni.

Assegura que la ciutat està “preparada per garantir la seguretat sanitària” i permetre la “urgent” reactivació de la restauració. “Des de l’Ajuntament de Barcelona ho hem estat reclamant en les últimes setmanes, hem demostrat que com a ciutat som partidaris de fer una desescalada ràpida i segura”, assenyala Collboni. El regidor posa èmfasi no només en el sector de la restauració, també en els de l’esport i de la cultura, afectats per un confinament comarcal que ha impedit que molts espectadors o participants d’altres indrets del país es desplacessin a la capital catalana.Confinament “artificiós”Pel que fa al fet que avui hagi caigut el confinament comarcal, lamenta que la limitació de mobilitat vigent fins la matinada d’aquest dilluns no responia als fluxos dels ciutadans de Barcelona: “És artificiosa”, diu, i per això apostaven per un confinament d’àmbit metropolità o fins i tot per vegueries.”Al final no es va fer res i s’ha saltat directament a l’àmbit autonòmic, benvingut sigui, però es podria haver fer un procés més progressiu, racional i raonable des d’un punt de vista sanitari, sentencia.