Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

Colectivo CCRS redactarà el POUM de Calldetenes i estudiarà l’encaix de la polèmica urbanització de les Adoberies

ACN Calldetenes.-L’Ajuntament de Calldetenes (Osona) ha adjudicat la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al despatx Colectivo CCRS de Barcelona amb un cost de prop de 97.000 euros. […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Calldetenes.-L’Ajuntament de Calldetenes (Osona) ha adjudicat la redacció del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) al despatx Colectivo CCRS de Barcelona amb un cost de prop de 97.000 euros. En total es van presentar tres empreses aspirants. Entre les tasques que haurà de dur a terme hi ha la de fer una proposta tècnica sobre el futur de la polèmica urbanització de les Adoberies, uns terrenys de més de 48.000 m2 als afores del poble on hi ha projectats 336 habitatges, entre cases i pisos. Tot i que el projecte va quedar aturat per la crisi econòmica, ara els promotors volen començar a construir-los. Una plataforma veïnal i grups ecologistes s’hi oposen i demanen que s’aturi.

El contracte, que té dos anys de durada, inclou la redacció dels documents del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) del municipi i fer les consultes tècniques i administratives amb els diferents organismes i companyies de serveis fins a la seva aprovació definitiva. Entre les tasques, figura la classificació del sòl, definir el model d’implantació urbana i les condicions per al desenvolupament urbanístic i, en definitiva, establir l’ordenació urbanística al municipi. Aquest equip tècnic serà qui haurà de fer una proposta sobre la polèmica urbanització de les Adoberies, un projecte que ha topat amb l’oposició de veïns i ecologistes que demanen que no es faci. El regidor d’Urbanisme de l’Ajuntament de Calldetenes, Abel Blancafort, explica a l’ACN que qui tindrà la decisió final serà el ple del consistori que estudiarà la proposta de l’equip tècnic encarregat de redactar el POUM. D’altra banda, també ha confirmat que els promotors de la urbanització de les Adoberies, aprovada des del 2003, han manifestat la voluntat de construir els habitatges previstos el més aviat possible. Consideren que tenen uns “drets adquirits” i que han seguit tots els passos administratius. Segons Blancafort, van mantenir una reunió amb els advocats de la junta de compensació fa menys de dues setmanes. Des de l’Ajuntament se’ls va insistir que hi ha temes tècnics a millorar o corregir, entre altres coses perquè el projecte es va aprovar el 2003 i cal “posar-lo al dia” i adaptar-lo a les normatives actuals. Des del seu punt de vista, “si s’ha de modificar, s’ha de fer en base a un planejament general”, afirma el regidor. Una de les dues empreses que aspiraven a l’adjudicació de la redacció del POUM ha presentat al·legacions després de conèixer que no havia estat l’escollida en el concurs.