Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Colau veu un error la decisió de Nissan i li exigeix revisar-la perquè la indústria de l’automòbil té futur a Barcelona

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat un “error” la decisió de Nissan de tancar les plantes a Catalunya i li ha exigit revisar-la perquè la indústria de l’automòbil […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha considerat un “error” la decisió de Nissan de tancar les plantes a Catalunya i li ha exigit revisar-la perquè la indústria de l’automòbil té “tot el futur” a Barcelona. “És una mala decisió que la companyia està a temps de revisar”, ha dit en roda de premsa telemàtica. L’alcaldessa ha reivindicat que tant la capital catalana com la seva àrea metropolitana tenen una llarga trajectòria i estan “molt ben posicionades” en el camí cap a la mobilitat sostenible. A més, ha recordat que la companyia té una “responsabilitat” amb el territori. De la seva banda, el primer tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha alertat Nissan que si tira endavant el tancament, serà un procés “llarg, dolorós i molt costós”.

Colau ha defensat que tant el ple municipal de Barcelona com el Consell Metropolità s’han posicionat en contra del tancament de les plantes de Nissan i han expressat el seu suport als treballadors. L’alcaldessa ha reivindicat el llegat industrial de la zona i ha assegurat que la regió metropolitana està “molt ben posicionada” tant pel coneixement i l’experiència dels seus treballadors com per l’aposta per la mobilitat sostenible. “Els treballadors porten molts dies d’angoixa, de defensa dels drets de tothom i de defensar una indústria en la que creiem”, ha declarat. “No ens resignem a aquesta decisió”, ha afegit Colau. L’alcaldessa ha afirmat també que la companyia “té responsabilitat directa” sobre el territori, per la seva trajectòria a Catalunya i pel suport, també econòmic, que ha rebut de les administracions. De la seva banda, Collboni ha expressat el seu “rebuig” a la decisió de Nissan i ha recordat l’avís de la ministra d’Indústria, Maria Reyes Maroto, sobre el cost d’uns 1.000 MEUR per a la companyia nipona si tira endavant el tancament. Ha lamentat que els treballadors s’hagin sentit “enganyats” ja que ha assegurat que fins no fa massa des de la direcció de l’empresa se’ls donaven esperances sobre el futur de les plantes catalanes. Per això, ha anunciat que l’Ajuntament de Barcelona es reunirà aquest migdia amb la direcció de Nissan per conèixer més sobre la decisió. En ser preguntats per les paraules de la tinenta d’alcaldia Janet Sanz sobre la indústria de l’automòbil, tant Collboni com Colau han insistit que la posició del govern municipal ha estat de defensa clara de les plantes de Nissan a Catalunya i de la indústria de l’automòbil amb la necessitat d’adaptar-se a les exigències mediambientals. “El que no faria i no farem és convertir una anècdota en categoria”, ha afirmat Collboni. Colau ha afegit que el posicionament del govern municipal “ha estat clar” a favor de la continuïtat de Nissan i ha reclamat “màxima unitat” per no resignar-se i apostar per una indústria amb futur, en el context de reconversió ecològica.Tant Colau com Collboni han afirmat que totes les administracions estan “absolutament unides”. L’Ajuntament de Barcelona participarà la propera setmana en una reunió amb el govern espanyol i la Generalitat per tractar aquesta qüestió i fer “pressió” perquè Nissan reconsideri el tancament, en paraules de Collboni.