Divendres, 23 d'abril de 2021 - Edició 1002
La República

Colau trasllada al Govern que “no es pot repetir” un confinament comarcal a Barcelona pel risc d’aglomeracions

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha traslladat al Govern que “no es pot repetir un confinament comarcal a la ciutat de Barcelona”. Segons ha dit en declaracions a beteve, […]

Avatar
Agències 07/04/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha traslladat al Govern que “no es pot repetir un confinament comarcal a la ciutat de Barcelona”. Segons ha dit en declaracions a beteve, la Generalitat ha convocat el món local per comunicar la intenció de tornar al confinament comarcal i se’ls ha informat que els ingressos a les UCI estan pujant. Ha estat en aquest context que Colau ha demanat tenir present la densitat i la singularitat de la ciutat. “Ja hem comprovat en ocasions anteriors que si es fa un confinament comarcal es produeixen aglomeracions perilloses per a la salut pública”, ha dit. Per això, el govern municipal demana que en el cas de Barcelona el límit de mobilitat sigui tot l’àmbit metropolità i no la comarca del Barcelonès.

Segons Colau, si no es té en compte el context es poden repetir aglomeracions en espais com les platges, el Born o Collserola, que han fet “patir”. “Jo no vull discutir que s’hagin de prendre mesures”, ha precisat l’alcaldessa, que ha reiterat però que les restriccions no poden tenir l’efecte contrari.