Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

Colau trasllada a Marlaska la preocupació per la infiltració d’un policia en moviments socials i exigeix explicacions

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per traslladar-li la “profunda preocupació” per la infiltració d’un agent de la […]

Agències 03/02/2023

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha enviat una carta al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per traslladar-li la “profunda preocupació” per la infiltració d’un agent de la Policia Nacional (CNP) als moviments socials de Barcelona durant més de dos anys, segons va destapar ‘La Directa’ aquest dilluns. Colau considera “greus” els fets i exigeix “urgentment” explicacions “esclaridores” i “completes” que donin respostes i també que s’assumeixin i es depurin responsabilitats. En la missiva, consultada per l’ACN, l’alcaldessa sosté que les operacions policials que amb “motivacions polítiques criminalitzen i estigmatitzen moviments socials legítims i democràtics” mereixen un “rebuig ferm” i una resposta “ràpida i contundent”.

“La persecució per motius d’opinió poítica no pot tenir cabuda en cap govern democràtic”, recalca Colau a la carta enviada al ministre. 

El mitjà ‘La Directa’ va publicar aquest dilluns que un agent de la Policia Nacional es va infiltrar en moviments socials de Barcelona per espiar-los des de dins i que va mantenir relacions sexuals i sentimentals amb algunes joves activistes per treure’n informació. Aquesta mateixa setmana, cinc dones han interposat una querella per abusos sexuals continuats, entre altres delictes. Aquest és el segon cas que es destapa en pocs mesos d’un policia infiltrat en moviments socials a Catalunya.