Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Colau s’opera una hèrnia a la panxa provocada per l’últim embaràs

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que el 21 de desembre es va operar una hèrnia a la panxa provocada pel seu últim embaràs. En un apunt en […]

Avatar
Agències 01/01/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que el 21 de desembre es va operar una hèrnia a la panxa provocada pel seu últim embaràs. En un apunt en el seu Facebook, Colau ha explicat que després de parir el seu segon fill, a l’abril del 2017, li va quedar la panxa “destrossada, amb la musculatura abdominal oberta i una hèrnia important en el melic”. Segons ha dit, això li ha “condicionat” la vida i la seva autoestima. L’alcaldessa ha lamentat que aquesta part de la maternitat no s’expliqui i ha volgut fer públic el que li ha passat per “visibilitzar-la”. També ha carregat contra els “masclistes imbècils” que l’han insultat per tenir un bony a la panxa.

Colau ha reconegut que després de quatre hores d’intervenció i de recuperar-se de l’anestèsia va plorar “com una nena d’alegria i de ràbia”. L’alcaldessa ha destacat la felicitat que li ha provocat criar els seus dos fills, però ha afegit que això “no té per què compensar ni molt menys invisibilitzar els efectes col·laterals que moltes dones” assumeixen per l’embaràs.Ha apuntat que sovint es parla molt i es ridiculitzen símptomes de l’embaràs, com les nàusees o els vòmits, però ha remarcat que “és molt més que això”. “Són les estries, la baixa autoestima, les pors i inseguretats, el pes de la responsabilitat, les moltes coses que no has de menjar o beure, que es negui la nostra desitjabilitat i sexualitat durant l’embaràs i en els mesos posteriors, i un llarg etcètera”, ha resumit.Tots aquests problemes, ha continuat, són de les dones, no són de la família ni de la societat ni del sistema de salut. En aquest punt, ha apuntat que com moltes altres dones, ella no va tenir temps per fer ioga, piscina o gimnàstica pre i postpart. L’equip mèdic estava satisfet amb el part i l’estat del nadó i li va dir que l’hèrnia no era gens greu. Ha reconegut que ha passat dos anys sentint “que ningú es preocupava per això”, que era només el seu problema, que el seu cos era “més lleig” i que s’havia de comprar roba més ampla per dissimular la seva “deformitat”. A més, ha lamentat que a les xarxes socials ha hagut d’aguantar piulades i fotos amb “insults o mentides horribles”, com ara quan van dir que amagava un ciri sota la seva camisa en l’homenatge a les víctimes de l’atemptat terrorista a la Rambla.