Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

Colau, sobre la reacció del Govern als aldarulls: “La setmana passada hi va haver un cert buit polític a la Generalitat”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que la setmana passada “hi va haver un cert buit polític a la Generalitat”. Ho ha dit a Ser Catalunya en ser […]

Avatar
Agències 03/03/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que la setmana passada “hi va haver un cert buit polític a la Generalitat”. Ho ha dit a Ser Catalunya en ser preguntada si considerava que la reacció del Govern havia estat lenta. Ha afegit també que aquesta situació s’ha donat en un moment “complicat políticament” per les negociacions per formar Govern. L’alcaldessa ha dit però que a partir de dissabte va rebre trucades tant del vicepresident en funcions Pere Aragonès, com dels consellers en funció Meritxell Budó i Miquel Sàmper, a qui els va traslladar la necessitat de mostrar “unitat institucional”, cosa que ha dit que es va fer dilluns. D’altra banda, ha insistit que ERC s’ha “d’emancipar” de Junts i apostar per un govern d’esquerres.

Colau ha afirmat que la seva postura sempre ha estat clarament de rebuig a la violència, al mateix temps que de respecte a les manifestacions i la llibertat d’expressió. Ha afirmat que aquestes són dues coses separades i que la violència és una “línia vermella”. Ha assegurat també que la coordinació entre els cossos policials funciona i ha funcionat en tot moment.D’altra banda, ha considerat que els debats d’ordre públic “no s’han de fer enmig dels incidents”. Colau ha afirmat que si s’ha debatre, ha de ser al Parlament i “amb serenor i arguments”. Insisteix en un govern sense JuntsPel que fa al futur Govern, Colau ha afirmat que Catalunya està en un “final d’etapa” i que cal un govern d’esquerres, on no hi sigui Junts. L’alcaldessa ha assegurat que ERC comparteix més amb els Comuns que amb Junts però ha lamentat que fins ara ha prioritzat la qüestió independentista. Ha afegit que per això, els republicans han anat “a remolc” de Junts i ha assegurat que el resultat ha estat un “fracàs absolut”, paràlisi política i la baralla entre els socis de Govern. “Això no dona més de sí”, ha manifestat. Ha reconegut però que la situació és difícil perquè hi ha encara “judicialització i presos polítics”. Segons ella, aquesta qüestió s’ha de resoldre a la mesa de diàleg. “Cosa que compartim amb ERC”, ha dit.