Dilluns, 30 de gener de 2023 - Edició 1649
La República

Colau, sobre el Gimnàs Sant Pau: “No ens resignem, estem convençuts que la negociació pot arribar a bon port”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres al plenari que l’Ajuntament no es resigna per trobar una solució per salvar el Gimnàs Social Sant Pau. Interpel·lada per […]

Agències 30/04/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat aquest divendres al plenari que l’Ajuntament no es resigna per trobar una solució per salvar el Gimnàs Social Sant Pau. Interpel·lada per ERC, Colau ha assenyalat que treballen “intensament” amb la propietat per arribar a un acord per comprar la finca, si bé ha reconegut que és una negociació “complexa”. “No ens resignem, estem convençuts que la negociació pot arribar a bon port”, ha argumentat, prometent “deixar-se la pell” per arribar a un acord. El líder republicà Ernest Maragall ha retret a l’alcaldessa que encara no s’hagi trobat una solució, que es descarti la via de l’expropiació i que s’hagi contactar la Generalitat per buscar una sortida.

“El dia després de ser investida, el Gimnàs va haver de tancar i va ser la Generalitat qui va aportar 140.000 euros per sufragar el deute amb Hisenda i poder reobrir el servei […] Volen que els tornin a salvar els mobles?”, ha demanat. Maragall també ha criticat “la inconsistència i incoherència” del govern municipal per definir els criteris amb els quals valora l’oferta de preus i actua en matèria d’adquisició o expropiació d’edificis.En aquest sentit, ha posat com a exemple el cas de les casetes del carrer Encarnació. “El contrast és massa explícit”, ha dit. Al seu torn, Colau ha replicat al regidor que insinuï que el Sant Pau l’ha salvat la Generalitat i ha apuntat que el consistori hi ha posat “molts més recursos”. Sobre la taxació de la finca i el preu de compra, l’alcaldessa ha assenyalat que no pot disposar dels diners públics com vulgui, ja que per comprar s’ha de fer primer una taxació oficial, que ja s’ha fet. ERC fa que es retiri un puntInicialment l’ordre del dia preveia un punt per modificar el pla general metropolità per comprar les casetes d’Encarnació, a Gràcia. Després que ERC hagi traslladat a govern que no els donaria suport perquè no s’ha comprat el Sant Pau, el punt s’ha retirat.