Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Colau reitera que els sectors afectats necessiten que la Generalitat planifiqui la desescalada

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest dijous que els sectors afectats per les restriccions necessiten que la Generalitat estableixi una planificació de la desescalada. Colau ha celebrat […]

Agències 12/11/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reiterat aquest dijous que els sectors afectats per les restriccions necessiten que la Generalitat estableixi una planificació de la desescalada. Colau ha celebrat la millora de les dades però ha tornat a demanar indicadors que especifiquin quan es podrà dur a terme la desescalada de les restriccions. “Demanem a la Generalitat que digui als sectors afectats a partir de quin llindar i quin moment podran es podran començar a flexibilitzar algunes d’aquestes restriccions”, ha explicat. L’alcaldessa ha afirmat que l’Ajuntament ha traslladat la seva “lleialtat institucional” a la Generalitat per la gestió de la pandèmia però ha insistit que cal un “horitzó”: “Ens preocupa l’afectació a alguns sectors”.

Segons ella, sectors com la restauració, l’esport o la cultura es troben en situació “límit” i exigeixen un mínim de planificació per saber quan podran tornar a funcionar. D’altra banda, també ha exigit “ajuts reals” i ha criticat que els que s’han ofert fins ara han estat “insuficients”. Colau ha fet aquestes declaracions durant una roda de premsa en què ha expressat tot el suport de l’Ajuntament a la petició de diverses entitats sanitàries i socials que dimecres van demanar per carta a Sánchez que suspengui els desnonaments durant l’estat d’alarma.L’alcaldessa ha reivindicat que “ja no és l’Ajuntament qui ho diu ni els moviments socials, sinó les màximes autoritats en primera línia de la salut pública”.També ha assegurat que els estan arribant “centenars de casos” i ha lamentat que cada dia hi hagi situacions “traumàtiques” de desnonaments. Per això, ha assegurat que insistirà tant com calgui interpel·lant el govern espanyol. A banda, també ha afegit que a mig termini s’ha de plantejar un canvi de la llei perquè si s’acredita que es tracta d’una situació de vulnerabilitat es permeti fer una distinció i iniciar una mediació.