Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Colau reconeix decepció amb Collboni però no tanca la porta a un nou pacte amb el PSC perquè ha après a ser “pragmàtica”

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut sentir-se decebuda amb Jaume Collboni per la seva sortida del govern però no ha tancat la porta a tornar a […]

Agències 31/01/2023

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut sentir-se decebuda amb Jaume Collboni per la seva sortida del govern però no ha tancat la porta a tornar a pactar amb el PSC després de les eleccions si fos necessari perquè ha aprés a ser “pragmàtica”. “Has de fer política amb qui pots, no amb qui vols”, ha dit a La2 i Ràdio 4. Per a Colau la decisió de Collboni ha estat un “error” i l’ha acusat de voler “fer cafès i fer-se fotos” en llibertat, cosa que considera una “falta de respecte” cap a la resta de regidors que es queden treballant. D’altra banda, ha demanat a PSC i ERC que “no juguin amb foc” i que es deixin de partidismes per arribar ja a un acord que permeti aprovar els pressupostos.

L’alcaldessa ha dubtat que realment Collboni la volgués avisar abans que es conegués la notícia de la seva marxa, ja que ha dit que de ser així li hagués comunicat el dia abans. Per a Colau, el socialista va posar per davant interessos partidistes. Ha explicat que hi va parlar en persona el dia després, quan li va dir “obertament” que creia que s’havia equivocat. A més, li ha retret que digués que el mandat s’havia acabat ja que ha afirmat que queda molta feina a fer aquestes mesos abans de les eleccions del maig.

Tot i reconèixer que la confiança amb Collboni “no està en el millor moment”, ha dit que en cas que fos necessari un pacte ella lideraria un govern d’esquerres i això “ara mateix passa per parlar amb ERC i el PSC”.

<strong>S’estan obrint “portes sorprenents”</strong>

Precisament en clau de pactes, ha afirmat que s’estan obrint “portes sorprenents” en al·lusió a un eventual pacte entre Junts i el PSC, que assegura que els líders dels dos partits a la ciutat ja no descarten. Per a Colau això seria “insòlit” i s’ha preguntat si els votants socialistes ho veurien amb bons ulls.

Ha insistit que Xavier Trias és el “màxim rival” que té perquè representa el model més antagònic al seu.

<strong>Confia en un acord sobre el pla d’usos de l’eixample</strong>

Sobre l’actualitat municipal, ha confiat poder arribar a un acord per triar endavant el pla d’usos de l’eixample. En aquest sentit, ha dit que la proposta que s’havia de votar al ple divendres passat ja estava acordada amb el PSC i era el resultat d’una rebaixa feta per Barcelona en Comú. En concret, ha dit que la seva proposta originària afectava tot el districte i que, a través de les negociacions amb els socis de govern, es va rebaixar només als carrers pacificats. A més, ha insistit que hi havia acord amb veïns i comerciants.

Per tot plegat, veu “inaudit” que el soci de govern digués que hi votaria en contra i ha afegit que només ho pot entendre en un context electoral. En aquest context, ha valorat positivament que ERC hagi sortit amb una proposta i confia poder convocar la votació en els propers dies i tirar endavant el pla.

<strong>Reclama pressupostos a Catalunya ja</strong>

D’altra banda, ha criticat els “espectacles” que estan donant PSC i ERC amb la negociació dels pressupostos de la Generalitat i els ha acusat de no prioritzar l’interès general. En el cas concret del líder del PSC a Catalunya, Salvador Illa, li ha retret que està “dilatant” el procés amb temes que no tenen res a veure amb els comptes.

Per això, els ha demanat responsabilitat i els hi ha recordat que hi ha molta gent esperant que es puguin aprovar els pressupostos.