Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Colau reclama més recursos i personal per a les residències: “El pla de xoc el necessitem avui, no d’aquí a una setmana”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat més recursos i personal per a les residències de gent gran. “El pla de xoc el necessitem avui, no d’aquí a una […]

Avatar
Agències 05/04/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reclamat més recursos i personal per a les residències de gent gran. “El pla de xoc el necessitem avui, no d’aquí a una setmana”, ha dit l’alcaldessa en una entrevista al ‘FAQs’, just el mateix dia que el conseller d’Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, ha anunciat que probablement el dilluns es donarà una instrucció amb Salut per poder portar a casa els avis de residències que no tinguin símptomes. Colau ha ofert l’ajuda de l’ajuntament a la Generalitat, tant amb equipaments municipals com amb recursos humans, com els Bombers. “Hem d’intervenir amb més força aquesta setmana; esperem que hi hagi aquest pla de xoc, posin més recursos i embranzida, i l’ajuntament hi serà”, ha destacat.

Colau ha remarcat que la situació “és molt complicada” i ha explicat que per això en les darreres setmanes s’ha fet “un crit d’alarma” a la Generalitat, que és qui té la competència dels espais. “No és una crítica política partidista, han estat molts municipis de diversos colors polítics”, ha insistit.En aquest sentit, l’alcaldessa ha indicat que, tot i que les xifres de la Generalitat apunten que un 50% de les residències de la ciutat estarien afectades per la covid-19, els càlculs de l’Ajuntament augmenten fins al 70% els centres amb residents infectats.Colau ha assenyalat com a camí a seguir per avançar-se als esdeveniments el traçat amb els centres sanitaris a Barcelona. Així, ha recordat que els últims dies s’ha habilitat pavellons per a ampliar els hospitals de la ciutat i destensar-los. “Ens hem anticipat a una possible situació”, ha assegurat l’alcaldessa, afegint que de moment els centres no estan saturats però que podria augmentar-hi l’afluència en els propers dies.L’escut socialL’alcaldessa també ha celebrat que des del govern espanyol s’hagi definit “un escut social” que fa que s’hagi “permès mantenir els llocs de treball a través d’ERTE, prohibir talls de subministraments, o facilitar la suspensió de pagament d’hipoteques”. Per a Colau, la resposta a la crisi ha estat “radicalment oposada” a la de la crisi econòmica del 2008, quan recorda que es van produir “acomiadaments massius sense garantia de res” o diversos desnonaments”. Tot i això, Colau ha reclamat “encara més esforç” als governs català i espanyol. Una de les propostes que ha recordat que el consistori ha fet és la reducció al 0% de l’IVA cultural fins a finals d’any per tal de compensar el sector.