Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

Colau proposa incrementar del 30 al 50% la reserva d’habitatge assequible en obra nova en algunes zones de la ciutat

ACN Barcelona.-La candidata de BComú a l’Alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha apostat aquest dissabte per incrementar del 30 al 50% la reserva d’habitatge assequible en obra nova en algunes […]

Agències 04/05/2019

ACN Barcelona.-La candidata de BComú a l’Alcaldia de Barcelona, Ada Colau, ha apostat aquest dissabte per incrementar del 30 al 50% la reserva d’habitatge assequible en obra nova en algunes zones de la ciutat per a les promocions de més de 400 metres quadrats: Ciutat Vella, l’Eixample, els barris de Vila de Gràcia i Camp del Grassot, Poble-nou i el Poble-sec. Colau ha presentat les principals mesures en matèria d’habitatge que vol implementar en el proper mandat si torna a governar la ciutat. Aquesta mesura també es podria fer extensiva als barris de Sants, Hostafrancs i Les Corts. “Volem que la gent pugui viure a tots els barris, també als més amenaçats per l’especulació i la gentrificació”, ha dit l’alcaldessa.

Colau ha reivindicat la reserva del 30% en promocions de 600 metres quadrats que va impulsar l’Ajuntament, però ha subratllat que això “no és suficient” tenint en compte la situació de l’habitatge a Barcelona. ÉS per això que ha elevat al 50% una de les mesures estrelles del seu mandat, afectant les construccions de més de 400 metres quadrats. “A Barcelona l’especulació amb l’habitatge no és benvinguda”, ha avisat l’alcaldessa, que ha remarcat que Nova York ja aplica aquesta mesura. D’alta banda, també ha explicat que una de les mesures del seu programa electoral és la creació d’un centre d’atenció als afectats per l’assetjament immobiliari i en defensa dels llogaters, que oferirà assessorament gratuït i permetrà denunciar pràctiques abusives. La candidata ha defensat que durant aquest mandat s’han reduït un 22% els desnonaments a Barcelona i s’han atès 7.200 famílies en risc tot i no tenir competències en aquesta matèria. També ha subratllat que s’ha passat dels 300 habitatges públics nous anuals durant el mandat de Trias a 1.000 en els últims quatre anys. “I a partir d’ara en podrem tenir 1.500 cada any entre promoció i adquisicions. Haurem doblat l’habitatge públic de la ciutat en dos mandats”, ha subratllat.