Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

Colau promet unitat d’acció per recuperar el riu Besòs però nega que “hagi retrocedit 30 anys”

ACN Sant Adrià de Besòs.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha promès aquest divendres la “unitat d’acció” de tots els agents implicats per recuperar i “fins i tot millorar” la biodiversitat […]

Avatar
Agències 13/12/2019

ACN Sant Adrià de Besòs.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha promès aquest divendres la “unitat d’acció” de tots els agents implicats per recuperar i “fins i tot millorar” la biodiversitat del riu Besòs després dels vessaments a causa de l’incendi de l’empresa de residus Ditecsa de Montornès del Vallès. Colau, que ha presidit la reunió del Consorci del Besòs per avaluar l’impacte ecològic de l’accident, ha fet una “crida a la calma” de la ciutadania assegurant que malgrat tractar-se d’un fet “greu” en cap cas es pot parlar que el riu “hagi retrocedit 30 anys”. En aquest sentit, el president del Consorci Besòs Tordera, Josep Monràs, ha destacat que en dos dies el riu “ja ha està donant signes de recuperació” i que es pot ser “moderadament optimista”. Tant Colau com Monràs han anunciat que que si Fiscalia aprecia “mala praxi” per part de l’empresa es personaran com a acusació.

A la reunió, que ha estat presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la tinenta d’alcaldia i presidenta del Consorci del Besòs, Janet Sanz, han assistit Joan Callau, alcalde de Sant Adrià de Besòs, Núria Parlón, alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, Laura Campos, alcaldessa de Montcada i Reixac, Àlex Pastor, alcalde de Badalona, Lluís Ridao, director de l’ACA i Mercè Rius, directora general de Qualitat Ambiental de la Generalitat de Catalunya. Malgrat no formar part del Consorci del Besòs, també han assistit altres alcaldes com els de Tordera, Montmeló, la Llagosta o Mollet del Vallès.