Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Colau planteja crear un telèfon i un servei especialitzat per atendre les violències a la infància i l’adolescència

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, planteja crear un telèfon i un servei especialitzat per atendre les violències a la infància i l’adolescència. Colau ho ha anunciat en roda de premsa a l’agència EFE, des d’on ha explicat que proposa crear un telèfon per fer una primera escolta d’alumnes, familiars, docents o qualsevol persona que tingui la sospita que un infant o adolescent és víctima d’una situació de violència, ja sigui assetjament escolar, ciberassetjament, violència sexual o qualsevol mena de violència. Segons ha explicat, la mesura contempla un equip inicial de 15 professionals amb diferents perfils, des del psicosocial al jurídic, i podria ampliar-se.

El servei, ha avançat, podria atendre potencialment fins al 20% dels 240.000 infants i adolescents de la ciutat que s’estima que pateixen algun tipus de violència.

Publicitat

El primer objectiu seria donar una resposta àgil d’escolta i orientació i es podria derivar a recursos existents o bé fer que els professionals es puguin desplaçar in situ al centre educatiu o el lloc on sigui necessari. Un altre objectiu seria el de coordinar l’atenció amb altres recursos socials, educatius, psicològics o legals i de protecció d’infància, segons el cas, i amb les figures de benestar i protecció previstes a la nova llei estatal de protecció integral de la infància.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió