Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

Colau lliura les Medalla d’Honor de Barcelona 2022

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dimecres les Medalles d’Honor de Barcelona corresponents al 2022, en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent […]

Agències 30/11/2022

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha lliurat aquest dimecres les Medalles d’Honor de Barcelona corresponents al 2022, en un acte que s’ha celebrat al Saló de Cent de l’Ajuntament. El Plenari del Consell Municipal del 22 de juliol va atorgar per unanimitat les 25 medalles, guardó instituït el 1997 amb motiu de la celebració del centenari de l’agregació dels pobles del pla. El reconeixement distingeix aquelles persones o entitats que amb la pràctica de la seva labor professional o social han contribuït al desenvolupament de la consciència ciutadana i de les virtuts i els valors cívics. Cada any s’atorguen 25 medalles, de les quals 5 són de l’àmbit de ciutat i 20 estan proposades pels districtes.

Pel que fa a l’àmbit de ciutat, els reconeguts han estat Emilia Giménez, coneguda amb el nom artístic de Lita Claver, la Maña, per la trajectòria artística i empresarial en el món del teatre i del music hall vinculada a Barcelona.

També Empar Pineda, en reconeixement de la lluita des del feminisme en favor dels drets sexuals i reproductius de les dones i com a activista dels drets LGTBI.

Pedro Clarós ha estat condecorat per la trajectòria professional en el camp de l’otorrinolaringologia, aplicada també a la tasca social a països del Tercer Món.

Una altra medalla d’honor ha estat per a Jordi Raich, per la tasca com a expert en ajut humanitari, investigador i divulgador.

Finalment també s’ha distingit SOS Racisme, per la tasca de més de 25 anys en defensa dels Drets Humans, des de l’acció antiracista. Aquesta és una de les propostes que va elevar el Consell de Ciutat.

En l’àmbit dels districtes, algunes de les persones o entitats reconegudes han estat l’Escola Baixeras, en el seu centenari, en reconeixement a la seva comunitat educativa, “que han omplert de vida i educació el cor de Ciutat Vella”.

També l’associació La Merienda de l’Eixample per la dedicada a la integració de persones en rics d’exclusió social, a través del suport emocional, l’acompanyament i la inserció laboral.

La Unió Esportiva de Sants, en l’any del seu centenari, ha estat també reconeguda, per la trajectòria d’educació a través de l’esport i l’arrelament al districte de Sants- Montjuïc.

En nom de tots les persones guardonades ha parlat el president de SOS Racisme, Cheikh Abdoul Khadre.