Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau intueix pressions a JxC per la Llei de regulació de lloguers i espera que “rectifiqui”

ACN Barcelona.-L’acaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dilluns que intueix pressions a Junts per Catalunya (JxC) per la Llei de regulació de lloguers. El partit ha presentat esmenes […]

Avatar
Agències 07/09/2020

ACN Barcelona.-L’acaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat aquest dilluns que intueix pressions a Junts per Catalunya (JxC) per la Llei de regulació de lloguers. El partit ha presentat esmenes al text que, entre d’altres, havia consensuat ell mateix, abans que la norma es discuteixi al Parlament, aquesta setmana. En entrevista a Betevé Colau ha recordat que JxC és hereva de l’antiga Convergència Democràtica, i així “ja s’entén”. Però ha esperat que la formació “rectifiqui” per la importància que, ha dit, té aquesta norma per frenar els lloguers “abusius”. En aquest sentit, també ha explicat que el govern espanyol té sobre la taula la proposta d’allargar la moratòria de desnonaments mentre duri la pandèmia, i ha confiat que l’acabi aprovant.

Sobre la polèmica a l’entorn del rebut de l’aigua d’Agbar, Colau ha donat “per fet” que la companyia retornarà els diners cobrats de més en la pròxima factura. Ha aprofitat per lamentar que, al seu parer, l’empresa hagi volgut fer recaure la qüestió en la taxa de residus -que ha considerat assequible atès que, segons ha dit, és d’un màxim de 8,5 euros cada dos mesos- i ha reiterat que l’aigua és un servei bàsic que hauria d’estar municipalitzat.Quan falta una setmana per començar el curs, l’alcaldessa de Barcelona ha volgut donar un “missatge de confiança” posant de manifest que si bé “és evident que hi ha incerteses”, també és veritat que “s’han posat recursos extraordinaris”. En el cantó de les incerteses ha situat la qüestió de les retribucions als pares de nens en quarantena, que encara no estan resoltes.Pel que fa al turisme, víctima destacable de la covid-19, Colau ha confessat que l’ha colpit “moltíssim” la imatge de la ciutat buida, i ha apostat per recuperar-lo per bé que aprofitant el moment per transformar-lo d’acord amb el que la seva formació defensa. L’alcaldessa ha demanat un “reequilibri” del sector, de tal manera que l’economia no en depengui fins al punt de patir conseqüències tan greus en una situació extraordinària com l’actual.Finalment, a l’entorn de les manifestacions per la Diada, Colau ha assegurat que és partidària de les manifestacions, però ha admès que aquest any és “diferent”. En tot cas, no s’ha posicionat sobre si s’han d’autoritzar o no, tot recordant que aquesta competència és de la Generalitat.