Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Colau i Jordà demanen que l’ampliació de l’aeroport del Prat garanteixi la protecció de l’estany de la Ricarda

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han coincidit aquest dilluns a la tarda que qualsevol proposta d’ampliació de l’aeroport […]

Agències 19/07/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, han coincidit aquest dilluns a la tarda que qualsevol proposta d’ampliació de l’aeroport del Prat ha de preservar l’estany de la Ricarda. En aquest sentit, han acordat demanar una reunió amb la vicepresidenta de Transició Ecològica, Teresa Ribera, per tal de debatre conjuntament sobre les estratègies possibles per consolidar l’aeroport com un ‘hub’ internacional i, alhora, preservar l’entorn natural protegit. Colau i Jordà també han acordat que convidaran el comissari europeu de Medi Ambient, Virginijus Sinkevicius, a visitar la Ricarda.

Colau i Jordà han mantingut una primera reunió de treball, amb participació dels seus respectius equips. En la reunió, que s’ha celebrat a l’Ajuntament de Barcelona, l’alcaldessa i la consellera han treballat conjuntament a la taula tècnica que estudia la proposta d’AENA d’ampliació de l’aeroport del Prat, i les propostes alternatives existents.La trobada ha servit també per fer un repàs de qüestions d’interès comú per a les dues administracions. L’alcaldessa i la consellera han compartit la preocupació sobre el procés de judicialització que viuen els municipis que estan treballant per avançar cap a la gestió pública de l’aigua, i que ja va ser denunciada recentment en un acte a Terrassa per part de l’Associació de Municipis i Entitats per l’Aigua Pública (AMEAP). La consellera ha expressat la voluntat del seu departament de donar suport jurídic i tècnic als municipis afectats i fer els canvis legislatius que s’escaiguin.Ajuntament i Generalitat han constatat també el seu interès per fomentar la generació d’energia renovable en l’àmbit metropolità, principalment fent ús de les teulades. L’Ajuntament ha explicat el seu treball amb la creació de Barcelona Energia i ha posat a disposició de la Generalitat tots els treballs al respecte per poder impulsar una elèctrica pública d’àmbit català. Alhora, Colau i Jordà han acordat crear una taula de treball que també incorpori Endesa per tal de seguir treballant amb el món local per evitar talls de llum. D’altra banda, també s’ha tractat sobre la importància d’avançar cap a un major reciclatge d’escombraries en l’àmbit metropolità, un objectiu que té el Govern català per poder acomplir amb els requeriments que fa Europa. En aquest sentit, Jordà ha expressat el suport de la seva conselleria al desplegament del sistema porta a porta, que s’està implantant a Barcelona i també al conjunt de Catalunya, així com la necessitat seguir treballant conjuntament amb l’Agència de Residus de Catalunya (ACR) i els diferents actors implicats per a la seva millora i perfeccionament.