Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Colau: “Hi ha un problema concret amb els furts i robatoris, però no una crisi generalitzada”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut aquest diumenge que a la capital catalana “hi ha un problema concret amb els furts i robatoris, però no una crisi generalitzada”. […]

Avatar
Agències 15/09/2019

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha reconegut aquest diumenge que a la capital catalana “hi ha un problema concret amb els furts i robatoris, però no una crisi generalitzada”. “Per diferents causes aquests delictes han augmentat de manera considerable en general a tot Catalunya i en particular a Barcelona, on hi ha més població i turisme”, ha continuat Colau en un descans del consell nacional de Catalunya en Comú. L’endemà de la manifestació ‘Tsunami Veïnal’ per reclamar “una ciutat més cívica i segura”, l’alcaldessa ha assegurat que comparteix la inquietud dels veïns i ha afirmat que a solució passa per la presència de més mossos al carrer i un canvi legislatiu. “Fa temps que estem dient que necessitem més patrullatge preventiu i també un canvi a les lleis per castigar la reincidència”, ha reflexionat en veu alta Colau, que ha lamentat que el context electoral de l’any passat no va ajudar en la cerca de solucions.

“Les institucions no estaven del tot actives”, ha criticat l’alcaldessa de Barcelona en Comú. “Però ara veig en positiu que la Generalitat s’hagi posat les piles, convoqui reunions –encara que una mica tard- i anunciï que vindran més de 300 mossos a finals de mes a Barcelona”, ha enumerat Colau. “S’ha de seguir treballant en aquesta línia i tenen tota la raó del món els veïns que demanen que les institucions es posin mans a l’obra”, ha conclòs l’alcaldessa.