Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Colau es compromet a climatitzar totes les escoles públiques de la ciutat el proper mandat amb una inversió de 90 MEUR

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La candidata de BComú, Ada Colau, s’ha compromès aquest dimecres a climatitzar totes les escoles públiques de primària i els instituts-escola de la ciutat el proper mandat, ja sigui instal·lant aire condicionat o ventiladors de sostre, per exemple. Colau ha anunciat que l’actuació comportaria una inversió de prop de 90 milions d’euros. A més, també planteja climatitzar 1.500 habitatges amb serveis per a gent gran. D’altra banda, la candidata ha proposat un pla per generar espais d’ombra en zones de joc infantil, carrers o places dures i augmentar els refugis climàtics fins a 400.

Colau ha presentat la mesura des dels Jardins del Doctor Pla i Armengol subratllant que l’emergència climàtica és un dels principals reptes de les ciutats i ha denunciat que hi hagi partits que ho estiguin “menystenint” i practicant “negacionisme climàtic”.

Publicitat

Davant de l’ermegència i les onades de calor, ha explicat, es compromet a climatitzar totes les escoles públiques de primària (161) i els instituts escola (16). La situació de calor a les aules el curs passat, ha denunciat, va ser “inadmissible” i és “inacceptable” que els equipaments públics estiguin climatitzats i les escoles no. També ha lamentat que no sigui la Generalitat qui lideri aquesta mesura i ha assegurat que tant si la Generalitat s’hi posa com si no, l’Ajuntament ho farà. 

A banda de prioritzar els infants amb la climatització de les escoles, Colau també vol climatitzar uns 1.500 habitatges amb serveis municipals per a gent gran que hi ha a la ciutat perquè la gent gran és també un col·lectiu vulnerable. 

<strong>400 refugis climàtics i zones d’ombra</strong>

Més enllà d’aquests plans de climatització, Colau ha proposat també mesures que beneficiarien al conjunt de la ciutadania, com gairebé duplicar els refugis climàtics fins a 400 amb la intenció que tothom tingui un refugi a menys de 5 minuts de casa seva.  També ha plantejat crear zones d’ombra en places i carrers o àrees de joc amb la instal·lació de pèrgoles o tendalls, així com augmentar el verd a la ciutat.

A la presentació d’aquestes mesures, Colau ha estat acompanyada de la regidora i candidata número 5, Gemma Tarafa; el candidat número 4, Guille López i els actuals regidors Pau González i Eloi Badia, a qui Colau ha agraït la feina feta.

 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió