Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Colau diu que no es requeria una autorització “expressa” per repartir àpats municipals amb Glovo durant la pandèmia

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que el repartiment d’àpats municipals a través de Glovo durant la pandèmia, com ha publicat el ‘Tot Barcelona’, no requeria una autorització […]

Avatar
Agències 23/09/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que el repartiment d’àpats municipals a través de Glovo durant la pandèmia, com ha publicat el ‘Tot Barcelona’, no requeria una autorització “expressa”. Segons ha explicat al ple a petició d’ERC, l’autorització d’una subcontractació per fer un servei funciona en la contractació ordinària però no quan són contractacions d’emergència, com les fetes durant la pandèmia. “En aquesta contractació d’emergència, l’empresa o entitat contractada [en aquest cas Fundesplai] no ha de rebre autorització expressa si subcontracta [a Glovo]”, ha indicat. Amb tot, també ha dit que Fundesplai no els va comunicar la contractació de Glovo i que si els ho haguessin comunicat l’Ajuntament els ho hauria negat.

L’alcaldessa també ha precisat que tan bon punt es va conèixer el fet s’hi va contactar i es va subsanar. Segons va publicar el ‘Tot Barcelona’ la setmana passada, l’entitat ja ha trencat amb Glovo. “En els darrers anys hem avançat en les clàusules per combatre la precarietat”, ha dit Colau sobre les empreses que treballen amb el consistori. “Però segur que hem de seguir treballant per millorar”, ha afegit. El prec d’ERC d’aquest dimecres demanava precisament arran d’aquest cas que l’Ajuntament de Barcelona “desplegui els instruments necessaris per evitar la contractació o subcontractació d’empreses que utilitzin falsos autònoms per a la prestació de serveis, o que vulnerin, de manera sistemàtica, els drets laborals dels i les treballadores”.