Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Colau diu que les víctimes i els ciutadans tenen dret a “saber-ho tot” del 17-A

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dissabte que tant les víctimes com tota la ciutadania tenen dret a “saber-ho tot” sobre el 17-A. “Sempre s’ha de ser […]

Avatar
Agències 17/08/2019

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha dit aquest dissabte que tant les víctimes com tota la ciutadania tenen dret a “saber-ho tot” sobre el 17-A. “Sempre s’ha de ser al màxim de transparent i més en uns fets tan greus. Quan sorgeixen informacions que no s’acaba de saber quin és el seu abast, a les víctimes els genera més neguit”, ha dit Colau en una entrevista a Rac1. En aquest sentit, assegura que els afectats volen “saber exactament com va anar tot” per determinar si alguna cosa s’hauria pogut fer millor. “No estem d’acord en alimentar cap teoria de la conspiració, però no sobra cap comissió d’investigació”, ha afegit. D’altra banda, l’alcaldessa considera que els mesos posteriors a l’atemptat no hi va haver una resposta “acurada” cap a les persones afectades, cosa que ha fet veure a les institucions que s’ha de revisar el protocol d’atenció a les víctimes.

Colau s’ha mostrat partidària d’una comissió al Congrés els Diputats en què es comparteixin tots els detalls de la investigació. “Les víctimes i els ciutadans tenen dret a conèixer tota la informació”, ha assegurat Colau, que “confia en la investigació policial”, encara oberta.Respecte l’acte convocat per l’Associació Catalana de Víctimes d’Organitzacions Terroristes (ACVOT) després de l’homenatge institucional pel segon aniversari de l’atemptat, Colau ha volgut defugir polèmiques. “Tenen dret a convocar els actes que considerin pertinents”, ha dit Colau sobre l’acte en què hi ha participat el PP, Cs i Vox. No obstant, ha remarcat que les víctimes han de ser les “úniques protagonistes” el dia en què es compleixen dos anys de l’atemptat, i que “no és un dia per interpretacions polítiques i altres consideracions”.