Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Colau diu que els agents de la Urbana que van actuar dissabte van fer-ho “en una situació de màxima complexitat”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en relació a l’actuació de la Guàrdia Urbana dissabte al passeig Sant Joan que els agents “van haver d’actuar en una situació […]

Avatar
Agències 23/11/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha assegurat en relació a l’actuació de la Guàrdia Urbana dissabte al passeig Sant Joan que els agents “van haver d’actuar en una situació de màxima complexitat”. Dos dies després que un agent ferís d’un tret a un home sense sostre, Colau s’ha pronunciat sobre els fets en dues piulades al Twitter aquest dilluns. “Seguim amb preocupació l’estat de salut de l’home sense llar ferit dissabte i que es troba en estat crític”, ha dit en un primer missatge, en el qual ha explicat que “per l’excepcionalitat del cas” són els Mossos d’Esquadra qui estan duent a terme investigació per esclarir els fets. “Ara el que més ens preocupa és que la persona se’n surti”, ha afegit.

En un segon missatge ja s’ha referit a l’actuació dels agents assegurant que van actuar en una situació “de màxima complexitat” i s’ha compromès a seguir informant “amb total transparència” dels fets i dels protocols seguits. L’alcaldessa ha demanat també “prudència, no difondre rumors ni estigmatitzar col·lectius”.Segons ha informat l’Ajuntament de Barcelona a l’ACN, mentre dura la investigació, l’agent està en actiu però sense fer tasques operatives i la seva arma de foc es troba a disposició dels mossos que investiguen els fets.