Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023
Edició 1776

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 06 de juny del 2023

Colau destaca que aquest Sant Jordi hi ha més carrers “pacificats” que mai: “És el model de ciutat que volem”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha destacat que aquesta diada de Sant Jordi a Barcelona hi ha “més carrers pacificats que mai” amb al superilla literària al Passeig de Gràcia. “És el model de ciutat que volem, una ciutat viva, plena de cultura, plena de gent als carrers, amb vida, amb més verd i menys cotxes”, ha dit en una atenció als mitjans després de participar en l’esmorzar literari organitzat per l’Ajuntament de Barcelona al Palau de la Virreina. Per això, assegura que treballen perquè “Sant Jordi sigui tots els dies de l’any”. Colau ha estat acompanyada de la vicepresidenta segona del govern espanyol, Yolanda Díaz, que ha destacat que Espanya és “un país plurilingüe” i això el fa “molt més ric”.

Colau i Díaz han fet una atenció als mitjans en què no han acceptat preguntes que no estiguessin relacionades amb el Sant Jordi. A preguntes dels periodistes, l’alcaldessa no ha amagat que aquesta diada té “un caire preelectoral” per la proximitat de les municipals, però ha assegurat que la festa “desborda totalment les eleccions i els partits, afortunadament”. “Potser veiem més polítics, però no són els protagonistes”, ha reblat, sinó que ho és “la gent i els autors que es troben amb els seus lectors”. Per Colau, “la política forma part de la vida, però no és la protagonista ni molt menys del Sant Jordi”.

Publicitat

L’alcaldessa ha definit la diada com “la festa més bonica del món” i creu que s’hauria d’allargar “tots els dies de l’any”. “És una festa que ens representa, on celebrem la nostra llengua, la nostra cultura, l’amor i la vida, on pensem en els altres, regalem cultura, llibres i roses”, ha dit.

Per la seva banda, la vicepresidenta segona i ministre de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, ha explicat que s’ha convertit en una “tradició” per a ella venir a Catalunya per Sant Jordi, una “festa meravellosa i única al món”. De fet, com l’alcaldessa, també l’ha definit com “la millor festa del món”. Díaz ha assegurat que seguirà venint “cada any”.

Díaz ha mostrat la seva convicció que les lletres i la cultura fan “molt millors” els éssers humans: “Ens fan créixer, somiar, volar, riure, transformen el món i eixamplen la democràcia”. La vicepresidenta també ha reivindicar les lletres “en moltes llengües” i, en aquest sentit, ha remarcat que Espanya és “un país plurilingüe”: “Això ens fa molt més risc, tenir més vivesa i ens eixampla la imaginació i la cultura”.

La vicepresidenta ha afegit que li regalarà a Colau un llibre de l’autora Violeta Gil.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió