Dissabte, 12 de juny de 2021 - Edició 1052
La República

Colau demana al president del CGPJ que suspengui els desnonaments de persones vulnerables pel coronavirus

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, que suspengui els desnonaments de persones vulnerables. En una carta signada […]

Avatar
Agències 13/03/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat al president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), Carlos Lesmes, que suspengui els desnonaments de persones vulnerables. En una carta signada aquest divendres, Colau exposa que és “de major urgència” aplicar la mesura a Barcelona i a la resta de l’Estat davant la crisi del covid-19. “Només a la ciutat de Barcelona, durant les pròximes setmanes, tenim previstos desenes de desnonaments que afecten persones vulnerables, moltes d’elles persones grans o amb malalties cròniques”, explica. “La situació excepcional que vivim amb el covid-19 requereix mesures extraordinàries”, defensa l’alcaldessa en la missiva.

Així, argumenta que una part considerable de les persones afectades per ordres de desallotjament es troben definides com a col·lectius de risc i requereixen una protecció “especial” de l’administració pública.A més, Colau admet que la seva preocupació s’estén també a les unitats municipals que treballen en l’àmbit de la prevenció i l’acompanyament d’aquestes persones davant d’un possible desnonament.Per això, amb l’objectiu de protegir “adequadament” tant les famílies vulnerables en situació de desnonament com les unitats municipals que les acompanyen, considera “de major urgència” la suspensió dels desallotjaments previstos.