Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023
Edició 1891

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de setembre del 2023

Colau demana a la propietat de la Casa Orsola que renovi “de forma immediata” els contractes de lloguer als veïns

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reclama a la propietat de la Casa Orsola, Lioness Inversiones SL, que renovi “de forma immediata” els contractes de lloguer a aquells veïns que ja els tenen exhaurits. En la missiva, enviada el 3 de novembre, Colau expressa preocupació per la situació del bloc, ja que es vol “expulsar” el veïnat amb lloguers de curta durada i molt superiors als vigents fins llavors. La situació, indica, suposa “un greu perjudici” per a les famílies que fa anys que viuen en aquesta finca de l’Eixample i han pagat sempre un lloguer. Colau també ofereix mediació per part del consistori i recorda que si hi ha pisos buits poden apuntar-se a la Borsa de Lloguer Social que gestiona l’Ajuntament.

“La ciutadania necessita lloguers estables i a preus raonables”, indica l’alcaldessa, que admet que no entén que en el cas de la Casa Orsola no es plantegi la renovació dels contractes a les famílies afectades.

Publicitat

En la carta, recorda que des del primer moment en què va sorgir el conflicte entre la nova propietat i els veïns, l’Ajuntament ha expressat la seva voluntat d’arribar a un acord que sigui satisfactori per a les dues parts. 

En aquest sentit, Colau lamenta que la propietat no hagi respost als oferiments del consistori per mediar de forma gratuïta o ajudar a rehabilitar els pisos buits a canvi que aquests formin part de la Borsa de Lloguer Social municipal.

A banda, l’alcaldessa avisa que tot i que Barcelona no té competències directes per regular els preus del lloguer o canviar les lleis en matèria d’habitatge no es quedarà “de braços creuats” i fa una crida perquè el sector privat col·labori per resoldre la manca d’habitatge assequible a la ciutat.  

Precisament la carta arriba la mateixa setmana que veïns de la Casa Orsola preveuen celebrar aquest dissabte un gran acte de protesta per reivindicar el dret a l’habitatge i denunciar “les pràctiques especulatives” de Lioness Inversiones.  <br />
 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió