Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

Colau critica el “grandíssim neguit” sobre l’inici de curs generat per Educació i Salut i demana una rectificació

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat el “grandíssim neguit” que considera que ha creat veure que entre Educació i Salut “no havien acordat el protocol per l’inici de […]

Avatar
Agències 17/08/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha criticat el “grandíssim neguit” que considera que ha creat veure que entre Educació i Salut “no havien acordat el protocol per l’inici de curs abans de fer-lo públic”. En una entrevista a Rac1 ha dit que l’absència d’acord entre els departaments de la Generalitat ha generat “molt desconcert” i per això demana “una rectificació” que espera que es faci aquesta setmana en el marc de la reunió per revisar els protocols. Colau també s’ha referit a les festes de la Mercè. “La nostra intenció és fer-les, hem de seguir totes les indicacions sanitàries, però no ens podem aturar”, ha indicat. Ha explicat que la celebració del Festival Grec “va demostrar que la cultura era segura, sense brots associats”.

“El que demano a la Generalitat és que quan comuniqui el protocol l’hagi parlat amb tothom, evidentment amb la màxima autoritat sanitària pròpia de la Generalitat, però també amb la pròpia comunitat educativa, perquè és un tema molt sensible”, ha reclamat colau.L’alcaldessa ha afegit que “fins ara no s’ha fet bé, ha anat tard, no s’hi han posat els recursos suficients i ha generat més angoixa”. Colau considera que la manera de procedir del Govern ha generat “rumors i idees contradictòries” així com “angoixa a les famílies”.Pel que fa a la celebració de les festes de la Mercè, Colau ha dit que les activitats no podran ser massives ni amb les aglomeracions d’altres anys. “Pretenem mantenir la programació amb activitats del teixit cultural de la ciutat”, ha apuntat.Colau també s’ha referit a l’Espai Barça, en el context de la situació institucional de l’entitat esportiva. L’alcaldessa ha dit que és una qüestió “al marge de la qüestió esportiva” ja que el projecte es va treballar “a mig i llarg termini després de parlar amb tothom”. També s’ha referit a la possible marxa del jugador del Futbol Club Barcelona Lionel Messi. Ha dit que no vol que marxi perquè “és una icona inseparable del Barça i de Barcelona”.