Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Colau creu que els indults seran un “pas important” per a una dinàmica “d’entesa” entre la Generalitat i l’Estat

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reivindica com a necessari que la dinàmica “d’estabilitat, diàleg i entesa” es traslladi en la relació entre la Generalitat i l’Estat i creu que […]

Avatar
Agències 16/06/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, reivindica com a necessari que la dinàmica “d’estabilitat, diàleg i entesa” es traslladi en la relació entre la Generalitat i l’Estat i creu que els indults seran “un pas important” en aquest sentit. Així ho ha expressat aquest dimecres durant la seva intervenció a la Reunió Anual del Cercle d’Economia. “Crec que per fi podem ser optimistes en la sortida d’aquest conflicte polític”, ha dit també, admetent que els darrers anys han estat “molt difícils”. Per altra banda, ha alertat que una economia competitiva “del segle XXI” no s’assoleix “fent més del mateix del segle XX”. I això, segons Colau, val per a l’Aeroport del Prat, el Port de Barcelona o el model turístic, entre altres.

“Si qualsevol de les propostes perjudica el medi ambient i el benestar ja no en podem dir progrés”, ha assegurat. En aquesta línia, Colau ha apel·lat a la “responsabilitat compartida” d’institucions, societat civil i agents econòmics per a una transformació cap a una economia innovadora, verda i sostenible. Com a exemple modèlic ha citat el cas de l’empresa Wallbox i ha assegurat que no serà ni la primera ni l’última.L’alcaldessa ha destacat que en la transició cap a una economia verda i avançada “guanyarà qui faci primer els deures” i ha emplaçat tots els agents a creure’s els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i treballar per assolir-los. En el cas concret de Barcelona, Colau ha defensat que la ciutat ha de produir “amb el valor afegit de proximitat” i en un entorn amable i equitatiu. La ciutat, ha assegurat, està “preparada” i té talent. “El que ens hem de preguntar és si volem ser agents del canvi o de resistència”, ha conclòs, dirigint-se als agents econòmics per fer el canvi cap a una economia digital i verda. A l’inici de la seva intervenció, Colau s’ha referit al fet que enguany les jornades se celebrin a Barcelona, i no a Sitges, i ha apuntat que és un “motiu de joia” acollir les jornades per primer cop. De fet, ha demanat que sigui “la primera de moltes”.