Dissabte, 23 d'octubre de 2021 - Edició 1185
La República

Colau celebra les mesures del Govern però demana que concreti “el més aviat possible” els ajuts a la restauració

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat aquest dimecres les mesures anunciades pel Govern per frenar el ritme actual d’augment de contagis. Colau ha reconegut que el tancament de […]

Avatar
Agències 14/10/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat aquest dimecres les mesures anunciades pel Govern per frenar el ritme actual d’augment de contagis. Colau ha reconegut que el tancament de bars i restaurants durant quinze dies és una mesura “dràstica” però alhora s’ha mostrat convençuda que cal “actuar” davant el creixement de contagis també a Barcelona. “Sense cap mena de dubte és necessari actuar però hi ha un sector castigat que no té la culpa de res”, ha afirmat. Per això, ha demanat a la Generalitat que concreti “el més aviat possible” els ajuts al sector anunciats, tant els directes, de 40 milions d’euros, com les possibles rebaixes de lloguers dels locals.

La salut, ha remarcat Colau, és “el primer” i l’Ajuntament col·laborarà “sempre des de la lleialtat institucional” per anar “a la una”. Amb tot, també ha afegit que “hauria estat bé” que les mesures d’acompanyament al sector s’haguessin pogut presentar ja, més enllà de l’anunci fet pel Govern. “Demanem que es concretin el més aviat possible les mesures que permetin al sector de la restauració aguantar el cop del tancament”, ha resumit.A més, l’alcaldessa ha exigit “que no torni a recaure tot sobre els ajuntaments” i ha recordat que el consistori barceloní ha fet una despesa de prop de 17 milions d’euros en ajudes al sector durant la crisi, amb mesures com l’ampliació de les terrasses o la reducció de taxes. “Hem fet el que ens tocava i més tenint en compte que som l’única administració que fins ara no ha rebut cap fons extraordinari”, ha reblat. Colau referma que calia prendre mesuresPreguntada per la les declaracions del primer tinent d’alcaldia, Jaume Collboni -que ha qualificat el pla de tancament de bars i restaurants de “desproporcionat”-, Colau ha afirmat que entén “l’empatia” de Collboni amb el sector perquè és qui interactua “habitualment” amb els sectors econòmics. Amb tot, ha remarcat que com a Ajuntament la preocupació ha de ser “sobretot” la salut. “Tots estem d’acord que davant la velocitat de creixement cal prendre mesures i tampoc discuteix ningú que hem de col·laborar entre administracions públiques”, ha conclòs. Contagis a BarcelonaL’executiu municipal, ha dit Colau, comparteix la “preocupació” davant la situació epidemiològica a Catalunya i el ritme mitjà de creixement dels contagis, similar al de Barcelona.Després dels brots del juliol, ha explicat, es va aconseguir “estabilitzar” la corba de nous contagis a la ciutat i la mitjana se situava entre els 1.400 i els 1.600 nous casos a la setmana. Aquesta xifra, però, s’ha disparat en les darreres dues setmanes. Fa quinze dies ja eren 1.777 i la setmana passada gairebé 3.000. “És un augment molt important”, ha assegurat, matisant que “no afecta tota la ciutat per igual” i que hi ha barris de Ciutat Vella i Nou Barris que es troben entre els més afectats. Actualment Barcelona compta amb uns 277 informadors per “acompanyar” la ciutadania a complir les mesures, així com la Guàrdia Urbana, que seguirà amb la seva tasca habitual. D’altra banda, el consistori actualitzarà la senyalètica de parcs i altres espais de la ciutat que tanquin a partir de les 20 hores -segons marca la nova resolució aprovada pel Procicat-. Per contra, no s’ha abordat encara com afectarà la situació a les platges i si es prendrà alguna mesura específica.