Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

Colau anuncia que Barcelona suspèn temporalment les relacions institucionals amb Israel

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres que ha decidit suspendre temporalment les relacions amb Israel, incloent-hi els acords d’agermanament de la capital catalana amb […]

Agències 08/02/2023

ACN Barcelona – L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha anunciat aquest dimecres que ha decidit suspendre temporalment les relacions amb Israel, incloent-hi els acords d’agermanament de la capital catalana amb Tel-Aviv. En un acte a l’Ajuntament, Colau ha argumentat que s’ha sentit interpel·lada per entitats i ciutadans que s’han adreçat al consistori i ha denunciat la situació “d’apartheid” que viu el poble palestí. “No podem callar”, ha dit. En la carta enviada per l’alcaldessa al primer ministre israelià Benjamin Netanyahu, a la qual ha tingut accés l’ACN, Colau afirma que la mesura afecta “únicament i exclusivament” les relacions institucionals de l’alcaldia amb Israel i la resta de les seves institucions oficials, i en cap cas la seva ciutadania.

“Com a alcaldessa no puc romandre impassible davant la vulneració sistemàtica dels drets dels palestins”, avisa en la missiva.