Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023
Edició 1777

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 07 de juny del 2023

Colau alerta que un pacte Collboni-Trias no aplicaria la regulació dels lloguers “amb la mateixa convicció” que ella

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha celebrat aquest dijous la publicació de la llei estatal d’habitatge al BOE i ha destacat que era una “anomalia” no tenir-ne. En un contacte informatiu, Colau ha alertat que un pacte entre Collboni i Trias no aplicaria la regulació dels lloguers “amb la mateixa convicció” que ella. Colau ha recordat que Junts va votar en contra de la llei i per això veu “evident” que un pacte Collboni-Trias no l’aplicaria igual. “Som l’únic vot útil i cert per aplicar la regulació dels lloguers amb la màxima ambició”, ha dit. També ha destacat que “ha costat molt” convèncer el PSC de la regulació.

<em>(Aquesta notícia substitueix la publicada a les 12.35 hores, que contenia un error ja que en el titular es referia només a Trias i no al pacte Collboni-Trias. La notícia original ja ha estat modificada)</em>

Publicitat

D’altra banda, sobre la manifestació de Desokupa prevista aquest vespre a Barcelona, Colau ha advertit que la ciutat “no caurà en les provocacions de l’extrema dreta”.

“No tenim cap por i no permetrem que l’extrema dreta vulgui marcar el debat i el to de la campanya”, ha indicat. La cap de files de BComú ha assegurat que la immensa majoria de la ciutadania barcelonina es reivindica com a “feminista, antiracista i orgullosament diversa”. 

“Jo deixo molt clar com a alcaldessa que no tenim cap por”, ha subratllat. També ha expressat la “plena confiança” que des de la Generalitat i els Mossos d’Esquadra es farà un dispositiu preventiu per evitar “provocacions” i es treballarà, si és el cas, per recollir proves de proclames o discursos d’odi per traslladar-les a la fiscalia. 

<strong>Reacció a Tito Álvarez</strong><br />
<br />
Colau també ha reaccionat al portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, que ha fet una crida als taxistes perquè votin el PSC el 28-M. La candidata de BComú ha començat matisant que es tracta del posicionament d’una junta directiva d’una associació. “Crec que tenim la confiança dels taxistes de la ciutat”, ha assenyalat preguntada per aquesta qüestió.<br />
<br />
La candidata ha recordat que amb ella a la presidència de l’AMB es va fer la primera ordenança que protegia el sector del taxi de les VTC i la competència “deslleial”. “Barcelona és el model contrari a Ayuso, ha estat pionera en regular i protegir el taxi”, ha dit concloent que el seu compromís amb el sector és “indiscutible”.

<strong>Investigació interna de la Guàrdia Urbana</strong>

Sobre la carta enviada pel Departament d’Interior a l’Ajuntament de Barcelona en relació a l’actuació de la Guàrdia Urbana contra membres d’un esplai en una festa el cap de setmana passat al Barri Gòtic, Colau ha dit que el cos policial local és el primer interessat en revisar els seus procediments i ha asegurat que s’està fent una investigació interna. No s’ha posicionat a l’espera que la investigació reuneixi proves.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió