Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Colau alerta que l’aproximació que fa el Govern d’un 30% de residències afectades és d’un 70% a Barcelona

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat aquest dijous que l’aproximació que fa el Govern d’un 30% de residències afectades és d’un 70% a Barcelona. En una atenció als […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat aquest dijous que l’aproximació que fa el Govern d’un 30% de residències afectades és d’un 70% a Barcelona. En una atenció als mitjans, Colau ha expressat que des de l’ajuntament continuen “preocupats” i reclamen més “implicació”. D’una banda, ha demanat al departament d’Afers Socials una compareixença diària per informar de com avança la situació, igual que fa Salut. De l’altra, també ha demanat “transparència” en les dades, que segons Colau, “no coincideixen” amb la informació que té el consistori. “Les dades permeten dimensionar el problema i els recursos que es necessiten”, ha dit davant el reclam d’un diagnòstic “immediat” de quina és la realitat als centres de gent gran.

Segons Colau, a través del seguiment que està fent l’Agència de Salut Pública de Barcelona i les trucades i missatges que reben de les residències de la ciutat calculen que “al volant del 70% de les residències poden estar afectades”. En aquest sentit, l’alcaldessa ha atribuït la diferència entre els números d’Afers Socials i els seus al fet que “en la majoria dels casos no s’han fet tests”. Per això, ha afegit, retreu que es donin només a conèixer com a dades els llocs on sí que s’han pogut fer proves. A més, ha insistit que “és una evidència” que el departament competent de la Generalitat “no té prou recursos” per fer front a la crisi a les residències. “Demanem que reorganitzi i posi recursos d’altres bandes a disposició d’Afers Socials”, ha assenyalat citant l’exemple de Barcelona, on per exemple s’han enviat bombers a desinfectar centres i s’han habilitat pavellons municipals per ampliar hospitals. “Clarament necessitem més recursos, més material i dades”, ha sentenciat Colau.