Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Colau alerta que els Estats “necessiten les ciutats” per fer una lluita efectiva contra el canvi climàtic

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat aquest dimarts que els Estats “necessiten les ciutats” per fer una lluita efectiva contra el canvi climàtic. Ho ha dit durant la […]

Avatar
Agències 24/09/2019

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha alertat aquest dimarts que els Estats “necessiten les ciutats” per fer una lluita efectiva contra el canvi climàtic. Ho ha dit durant la inauguració del Fòrum de Governs Locals i Regionals, que se celebra aquests dies a l’ONU en paral·lel a la cimera dels estats per discutís sobre aquesta qüestió. Colau ha subratllat que les ciutats són “part imprescindible” de la solució, perquè és en aquests nuclis poblacionals on es concentren “tots els grans reptes globals”. L’alcaldessa també ha reclamat que l’ONU sigui “el lloc de la sobirania” per evitar que els acords que s’hi prenen puguin ser després incomplets.

“Per què grans empreses segueixen promovent els combustibles fòssils en lloc de les energies renovables? Per què encara es comercia amb armes o s’incentiven les economies depredadores? Com és possible que l’Amazones es cremi impunement al Brasil de Bolsonaro?”. Colau s’ha fet totes aquestes preguntes en el seu torn de paraula durant l’obertura del Fòrum.També ha lamentat que els acords que es prenen en cimeres com aquestes “després no s’apliquen” i els que els incompleixen segueixen actuant “impunement”. Per això ha observat que “per manar cal tenir credibilitat” i ha recordat que això es guanya “fent el que dius”.Finalment, l’alcaldessa de Barcelona ha subratllat que perquè les ciutats puguin formar part d’aquesta solució calen “mecanismes establies de col·laboració i finançament”.