Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

Colau agraeix a Subirats el seu compromís amb el projecte de transformació de Barcelona: “Ens deixa un enorme llegat”

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït aquest dimecres a Joan Subirats la seva tasca els darrers anys com a tinent de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. En roda […]

Avatar
Agències 07/07/2021

ACN Barcelona.-L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha agraït aquest dimecres a Joan Subirats la seva tasca els darrers anys com a tinent de Cultura, Educació, Ciència i Comunitat. En roda de premsa conjunta i amb presència d’altres membres del govern municipal, Colau ha anunciat formalment que Subirats deixa el càrrec, li ha agraït el seu “compromís” amb el projecte de transformació de Barcelona i ha destacat que deixa un “enorme llegat” com ara les biennals de ciència i pensament, el primer Pla de Ciència de la ciutat o un Pacte per la Cultura consensuat amb tots els grups municipals. Al seu torn, el fins ara tinent d’alcaldia -que serà rellevat per Jordi Martí- ha afirmat que ha estat un “honor” treballar per la seva ciutat.

En una roda de premsa-homenatge, Colau ha manifestat gratitud per haver situat la cultura, la ciència i l’educació com una “prioritat” en l’agenda política. Li ha reconegut el reforç pressupostari reivindicat pel sector cultural -ara és un 6% del pressupost municipal- però sobretot el seu “lideratge i impuls”. L’alcaldessa també ha destacat la seva capacitat de diàleg i consens amb un tarannà “discret però determinat”. També ha posat en valor la convicció que la cultura era un dret fonamental en un any complicat per la pandèmia. Per últim, Colau també ha agraït personalment que Subirats acceptés comprometre’s amb Barcelona en Comú i assumir un càrrec com a servidor públic. Persones com ell, intel·lectuals i de pensament, són necessàries en política, ha defensat. A més, ha matisat que ja havien acordat que deixaria el càrrec coincidint amb la jubilació a la Universitat. Per la seva banda, Subirats ha assegurat que no se’n penedeix d’haver acceptat el repte en el seu dia i ha afirmat que ha après molt en el càrrec. També ha precisat que no es retira de la política sinó que deixa responsabilitats directes. Amb tot, ha avisat que seguirà “actiu” i “molt vinculat” al projecte de Barcelona en Comú. Preguntat per l’Hermitage, Subirats ha reiterat que des del punt de vista cultural el projecte és “insatisfactori”. Altra cosa, ha dit, és que pugui anar “agafant contingut”.Jordi Martí, nou tinent de CulturaColau ha detallat que la carpeta que fins ara tenia Subirats l’assumirà Jordi Martí, que seguirà com a regidor de Presidència, Economia i Pressupostos. Amb tot, per alliberar-se, Martí deixarà la regidoria de l’Eixample, que l’assumirà Pau González, fins ara conseller dels ‘comuns’ al districte d’Horta-Guinardó.González també reforçarà l’àrea d’Educació.