Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

Coixet, Fontcuberta i una trentena d’artistes demanen als líders europeus més inversió en cultura

ACN Barcelona.-Una trentena d’artistes han signat una carta en què demanen als polítics europeus una major inversió en cultura. Entre els que rubriquen la missiva, a la qual ha tingut […]

Avatar
Agències 13/07/2020

ACN Barcelona.-Una trentena d’artistes han signat una carta en què demanen als polítics europeus una major inversió en cultura. Entre els que rubriquen la missiva, a la qual ha tingut accés l’ACN, hi ha la cinesta Isabel Coixet o Agustín Almodóvar, el compositor Alberto Iglesias o l’artista Joan Fontcuberta, al costat de personalitats internacionals. A la carta adverteixen que la cultura europea es troba en plena crisi i que la forma en què s’abordi “marcarà l’escenari per a la propera dècada de la vida cultural i creativa” de la Unió. Per això, lamenten que el pla de recuperació i el pressupost europeu “no considerin les necessitats dels sectors culturals i creatius”.

Així, com a creadors, intel·lectuals, acadèmics i professionals del sector fan una crida perquè els polítics siguin “audaços i inverteixin en cultura i arts”, que es convertiran en “futurs creatius”. “Necessitem un pla que revifi el nostre ecosistema cultural i inspiri la propera generació d’europeus”, adverteixen. Un fet que, asseguren, significa dotar de recursos financers a un nivell que permeti que l’art, la cultura, les empreses culturals i creatives, els creadors i els treballadors creatius puguin “continuar la seva tasca, sobreviure i prosperar en el futur”, una “oportunitat” per a la UE per demostrar que pot “respectar els seus valors. “La nostra cultura més ben valorada i l’avantatge més evident a Europa respecte a la resta del món és la nostra cultura. És una cultura unida en la seva diversitat, una cultura que atrau milions de persones de tot el món cada mes”, adverteixen.