Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

‘Cocinar con belleza’ reflexiona sobre la creació artística en la cuina d’avantguarda de Quique Dacosta

ACN Barcelona.-The Mediapro Studio estrena aquest dimecres al Festival de Sant Sebastià ‘Cocinar con belleza’, una reflexió sobre la creació artística en la cuina d’avantguarda de Quique Dacosta. Creada per […]

Avatar
Agències 25/09/2019

ACN Barcelona.-The Mediapro Studio estrena aquest dimecres al Festival de Sant Sebastià ‘Cocinar con belleza’, una reflexió sobre la creació artística en la cuina d’avantguarda de Quique Dacosta. Creada per Toni Segarra i Jorge Martínez, amb la direcció de Sergio Piera i la producció executiva de Laura Fernández Espeso i Bernat Elías, la cinta té la participació de figures destacades del món de la cultura, l’art i la ciència, les quals, a propòsit de les propostes creatives de Dacosta, debaten sobre si la cuina d’autor pot ser elevada a la categoria d’art Hi participen Rosa Regàs, Lluís Pasqual, Vicent Todolí, Luis Feito, Juan Genovés, Ignasi Cambra, Juan Diego Flórez, Javier Gomá, Miguel Adrover, Carlos Fabretti, Sol Picó, Ricardo Pachón, Juan Manuel Castro, Luis Francisco Esplá, Marta Arzak i Luisa Castro. La cinta es projecta dins de la secció Culinary Zinema del certamen.

The Mediapro Studio ja es va embarcar en una producció sobre l’univers culinari concebut com a experiència sensorial amb ‘El Somni’, documental del 2013 basat en una proposta de maridatge entre la cuina i les arts, de la mà dels germans Roca i de l’artista Franc Aleu. A través d’un comunicat de Mediapro, el xef Quique Dacosta comenta que ‘Cocinar belleza’ “recull diferents reflexions sobre si la cuina pot ser considerada un art, deixant que l’espectador construeixi la seva pròpia opinió”. El llargmetratge proposa un diàleg estètic entre Dacosta i destacats representants del món de la cultura, l’art, el teatre, el disseny, la neurociència o la música. Reflexionen sobre el concepte de “bellesa” en totes les seves formes.