Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

Coca-Cola European Partners millora un 6% l’oferta per comprar l’embotelladora Amatil, fins als gairebé 6.300 MEUR

ACN Barcelona.-Coca-Cola European Partners ha millorat un 6% l’oferta per comprar l’australiana Coca-Cola Amatil, una de les embotelladores més grans de les regions de l’Àsia i el Pacífic. La proposta […]

Avatar
Agències 15/02/2021

ACN Barcelona.-Coca-Cola European Partners ha millorat un 6% l’oferta per comprar l’australiana Coca-Cola Amatil, una de les embotelladores més grans de les regions de l’Àsia i el Pacífic. La proposta llençada pel grup que presideix Sol Daurella va dirigida als accionistes minoritaris d’Amatil –que posseeixen el 69,2% dels títols- i a The Coca-Cola Company, que controla el 30,8% de les participacions. En total, l’oferta estaria valorada en més de 9.800 milions de dòlars australians (gairebé 6.300 MEUR). Segons ha informat l’empresa en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), la nova oferta suposa una prima del 36% sobre el preu mitjà de les accions d’Amatil durant l’últim mes i del 46% respecte al preu de l’últim trimestre.

En el mateix comunicat, el conseller delegat de Coca-Cola European Partners, Damian Gammell, ha explicat que l’operació suposa “una gran oportunitat per unir dues de les embotelladores més grans del món i apostar per un creixement més sostenible”. “La transacció solidificarà la nostra posició com a l’embotelladora més gran de Coca-Cola en termes de facturació”, ha afegit.Per altra banda, l’empresa assegura que aquesta nova proposta no altera de forma significativa els terminis acordats l’octubre passat, quan Coca-Cola European Partners va llençar la seva primera oferta sobre Amatil. Segons les previsions del grup, la integració de les dues companyies es farà efectiva a finals d’abril.