Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

Cleries diu que el ‘llamp de Rodalies és la desinversió crònica” i Rodríguez critica que utilitzi Renfe per fer política

|

- Publicitat -

ACN Madrid – El portaveu de Junts al Senat, Josep Lluís Cleries, ha retret aquest dimarts a la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, el mal funcionament de Rodalies, que s’ha incrementat després de l’avaria de la R-2 a Gavà. En aquest marc, ha retret a l’executiu espanyol que atribuís l’avaria de la R-2 a Gavà a un “llamp”. “El llamp és la desinversió crònica i la incompetència de la gestió del seu govern”, ha dit durant la sessió de control del Senat. La portaveu del govern espanyol, per la seva banda, ha afirmat que el seu govern treballa a tot el territori per revertir les retallades del govern del PP. i ha retret al portaveu de Junts “l’ús de Rodalies com a eina de confrontació política a Catalunya”.

Durant la seva intervenció, Cleries ha recordat que a finals del 2021 ERC va anunciar el vot a favor dels pressupostos generals de l’Estat (PGE) perquè, segons Cleries, “havien aconseguit el traspàs de Rodalies de la Generalitat”. Un anunci que “ha quedat en res”, perquè ERC “va votar els pressupostos, però vostès no van traspassar Rodalies”.

Publicitat

En aquest sentit, ha recordat la informació apareguda aquesta setmana que recull el contingut d’un informe d’ADIF indica que a Catalunya el 2022 es va produir “la cancel·lació de més de 2.000 trens”, i “anualment 284 dies tenen algun tipus d’incidència greu”.

Segons Cleries, el mal funcionament de Rodalies és “responsabilitat” del govern espanyol que és “qui ho gestiona”. “Els ciutadans de Catalunya saben que amb Renfe Rodalies arriben tard a la feina i a l’escola”, i “saben que ADIF ha executat una cinquena part del que ha d’invertir”.

“A Catalunya fa molt de temps que ens sentim enganyats pel govern d’Espanya, perquè tenim un estat a la contra quan n’hauríem de tenir un a favor, que és la independència de Catalunya”, ha sentenciat.

En la seva resposta, la portaveu del govern espanyol ha tornat a demanar disculpes als usuaris de Rodalies i ha assegurat que el seu govern treballa per normalitzar la circulació a la R-2.

En tot cas, ha afirmat que els “esforços” del govern espanyol per “revertir les retallades” es demostren en el fet que “mai s’havia invertit tant en Rodalies a Catalunya”.

“Portem executats 1.000 milions d’euros dels 6.000 que executarem els pròxims anys”, ha dit, i “Catalunya és la primera comunitat en inversió de Renfe i Adif”.

Pel que fa al traspàs de Rodalies, ha assegurat que el seu govern “està treballant” amb la Generalitat, i ha retret a Junts que abandonés el grup de treball i el govern de la Generalitat com a protesta política.

Segons Rodríguez, la transferència de Rodalies “s’ha de fer d’acord amb la llei i la doctrina del Tribunal Constitucional”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió