Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

Clara Peya dona el tret de sortida als concerts de Sala Barcelona al Castell de Montjuïc amb un enèrgic directe

ACN Barcelona.-La pianista i compositora Clara Peya ha donat aquest dijous el tret de sortida a la seixantena de concerts de la iniciativa Sala Barcelona al Pati d’Armes del Castell […]

Avatar
Agències 03/07/2020

ACN Barcelona.-La pianista i compositora Clara Peya ha donat aquest dijous el tret de sortida a la seixantena de concerts de la iniciativa Sala Barcelona al Pati d’Armes del Castell de Montjuïc, que durarà fins al 30 d’agost i està organitzat per l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC) en coproducció amb l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). Prop de 400 persones han assistit a l’enèrgic concert de Peya. De fet, 400 persones és el màxim aforament previst per l’organització per aquests directes. Altres noms de la programació són la Fundación Tony Manero, El Niño de Elche, Hidrogenesse, Los Aurora, Cala Vento, Ladilla Rusa i Joana Serrat.

A l’inici del concert, Peya ha ressaltat que és un dia molt especial per a ells perquè feia molts mesos que “no tenien l’opció de sortir a l’escenari, tocar i dir coses”. És el seu primer concert post-covid-19 i el darrer que fan a Barcelona amb el projecte Estómac. Ha recordat que el disc ‘Estómac’ parla de l’amor romàntic i ha confessat que quan l’estava creant se’n va adonar que només sabia fer cançons d’amor i això li va fer veure “una mica més” que és una “víctima” d’aquest amor romàntic. Seguiran al concert de Peya, actuacions com les de Cala Vento, Los Aurora, Da Souza i Marialluïsa, Hidrogenesse, A Contra Blues, Cora Novoa i Fatamorgana, Los Retrovisores i The Penguins, Niño de Elche, Fundación Tony Manero, Joana Serrat & The Great Canyoners , The Velvet Candles i Los Torontos així com Ladilla Rusa.Carmen ZapataLa gerent de l’Associació de Sales de Concerts de Catalunya (ASACC), Carmen Zapata, ha assenyalat abans de l’inici del concert que les sales de concert porten des del mes de març amb la persiana abaixa i no tenen ni idea a quan tornaran a pujar-la “i fer música en viu en condicions. El que podíem fer era treure el nostre escenari el carrer i prendre el castell i convertir el Pati d’Armes amb una gran sala de música”. Zapata ha explicat al públic que quan han comprat l’entrada del concert, “una part va destinada a salvar totes aquelles sales de petit aforament que estan en perill de tancament”. La inversió total del programa és de prop de 250.000 euros, dels quals 165.000 euros són aportats per l’administració i la resta provenen del taquillatge, les barres i el patrocini. Públic assegut i 400 entradesTots els concerts són amb el públic assegut . Les adquisicions d’entrades que es facin en una mateixa compra, fins a un màxim de 8 persones, podran acomodar-se juntes en les taules i cadires de l’espai, sempre i quan arribin i entrin juntes. Els preus de les entrades estan entre els 12 euros i els 15 per “garantir un preu assequible i afavorir l’assistència del públic”.Entre les mesures sanitàries, es manté les distàncies de seguretat, tant en les taquilles com en els accessos a l’espai. S’han col·locat en les entrades de l’espai, a la disposició del públic, dispensadors de gel hidroalcohòlic, amb activitat viricida. Així mateix, la sortida del públic, al final dels concerts, es realitzarà de manera escalonada per zones, garantint la distància entre persones.