Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

Ciutadans denuncia a l’Agència Europea dels Drets Fonamentals el cas de l’escola de Canet

ACN Brussel·les.-Ciutadans ha denunciat a l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA, per les seves sigles en anglès) el cas de l’escola de Canet. En una carta al FRA, l’eurodiputada de […]

Agències 15/12/2021

ACN Brussel·les.-Ciutadans ha denunciat a l’Agència Europea dels Drets Fonamentals (FRA, per les seves sigles en anglès) el cas de l’escola de Canet. En una carta al FRA, l’eurodiputada de Cs Maite Pagazaurtundúa assegura que l’infant de la família que va demanar un 25% de castellà al centre ha patit “assetjament i atacs per altres pares de l’escola, sota la protecció d’una part de la classe política i de les autoritats regionals”. “És conseqüència directa de la manca de neutralitat política institucional i la font de vulneracions sistemàtiques dels drets fonamentals de milers d’europeus, espanyols i no espanyols, que viuen a Catalunya”, diu. Pagazaurtundúa afirma que “impedir l’educació en castellà” a Catalunya vulnera els drets de “milers de famílies”.

“És especialment greu perquè afecta els drets dels menors, atacant els seus interessos”, rebla. Per tot plegat, Cs insta el FRA a examinar la situació i a recomanar al govern espanyol una “forta reacció” per revertir-la.