Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

Ciutadans critica que l’ampliació de l’aeroport del Prat s’hagi acordat amb “nocturnitat i poca transparència”

ACN Barcelona.-Ciutadans critica que l’ampliació de l’aeroport de Barcelona El Prat s’hagi pactat amb “nocturnitat i poca transparència”. El portaveu del partit, Martín Blanco, ha assegurat que els acords entre […]

Avatar
Agències 06/08/2021

ACN Barcelona.-Ciutadans critica que l’ampliació de l’aeroport de Barcelona El Prat s’hagi pactat amb “nocturnitat i poca transparència”. El portaveu del partit, Martín Blanco, ha assegurat que els acords entre el govern espanyool de Pedro Sánchez i la Generalitat “sempre” es fan amb “poca claredat”. Tot i això, “valoren positivament” l’ampliació, assegurant que serà un hub internacional i “un centre fonamental per l’economia espanyola i catalana”. Blanco ha aprofitat l’ocasió també per instar al Govern a “complir i fer complir la llei” assegurant un 25% d’hores lectives en castellà a les aules catalanes. El portaveu ha assegurat que “els ciutadans constitucionalistes de Catalunya pateixen una política contrària a la igualtat i el pluralisme lingüístic”.

Segons Martín Blanco, les sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i del Tribunal Suprem “diuen clarament que el Govern ha d’assegurar aquest 25% d’hores lectives en castellà”. Segons el portaveu, Sánchez assegura que la matèria lingüística és competència de la Generalitat, “rentant-se les mans una vegada més i traspassant la pilota als seus socis”.Per altra banda, des del partit també lamenten que el govern d’Espanya “plantegi” transferir el MIR a Catalunya, malgrat que des del ministeri de Sanitat s’ha tancat la porta a la demanda de la Generalitat. “El MIR és un sistema que ha convertit Espanya en un model com a sistema sanitari, i Sánchez el vol esquarterar per acontentar els seus socis parlamentaris”, assegura Blanco.El portaveu de Ciutadans ha afirmat que cada cop menys graduats del MIR, així com jutges i fiscals, “demanen Catalunya com a primera opció”. Segons ell, “és fruit d’un clima ideològic creat a Catalunya contrari a la llei i la justícia”. Explica que al partit “els hi fa por que això generi una pèrdua de capital humà i de qualitat del sistema sanitari i judicial”.