Dimecres, 28 de juliol de 2021 - Edició 1098
La República

Ciuró, sobre els darrers “episodis violents”: “El sistema penitenciari és modèlic i garantista però no perfecte”

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha dit respecte als “episodis violents o autolesions” de les últimes setmanes en presons que “el sistema penitenciari és modèlic i garantista però […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha dit respecte als “episodis violents o autolesions” de les últimes setmanes en presons que “el sistema penitenciari és modèlic i garantista però no perfecte”. Així ho ha dit en el marc d’una interpel·lació al ple del Parlament. Segons Ciuró, “hi ha escletxes que permeten que passin fets com els de les darreres setmanes” i ha promès que centrarà part dels esforços juntament amb el Departament de Salut en “millorar la seguretat física i mentals dels interns i també dels treballadors de presons”. De fet, ha explicat que ha començat a parlar sobre aquesta qüestió amb el conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Una noia de 19 anys es va suïcidar dissabte passat a la presó de Brians 1 mentre es trobava al Departament Especial de Règim Tancat (DERT). Un fet que se suma al suïcidi del 23 de juny a Brians del creador de l’antivirus McAfee, John McAfee, que esperava extradició als EUA. I a un altre incident, el 27 de juny, quan intern de la presó de Puig de les Basses va morir després de suposadament provocar un incendi. Després de reunir-se amb tots els sindicats de presons, la consellera ha dit que “totes les reclamacions són legítimes” i que el seu departament les estudiarà. També ha advertit però que no es precipitarà a l’hora de prendre decisions i ha demanat temps per valorar i consensuar-les. “Treballarem per atendre les reclamacions des de la lleialtat mútua”, ha afegit.Una de les qüestions que, segons Ciuró, cal abordar és la manca de personal i fer un “nou acord de condicions laborals” ja que, segons ha explicat, el darrer acord és del 2006 i des del 2014 no s’hi ha fet cap modificació.