Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Ciuró rebutja “caure en una legislació a la carta” arran del cas Marcel Vivet però advoca per trobar una altra fórmula

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha apostat per trobar una fórmula que faci encaixar l’empara als funcionaris per part de la Generalitat i la proporcionalitat en les petició […]

Agències 23/06/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha apostat per trobar una fórmula que faci encaixar l’empara als funcionaris per part de la Generalitat i la proporcionalitat en les petició de penes. Tot plegat, després del cas del jove activista Marcel Vivet, condemnat a cinc anys de presó per desordres públics, atemptat contra un agent de l’autoritat i lesions lleus a un agent dels Mossos d’Esquadra. L’acusació particular de la Generalitat demanava quatre anys, nou mesos i un dia de presó. En una entrevista a ‘Els Matins’ de TV3, Ciuró ha rebutjat “caure en una legislació a la carta” i ha dit que la llei penal s’ha de fer amb un criteri generalista i no per a donar solucions personalitzades.

Ciuró ha lamentat que la condemna a Vivet és “molt contundent” i ha justificat la petició de pena de la Generalitat perquè “és el que permetia demanar i quan una persona en defensa una altra sempre es demana el màxim”. La consellera de Justícia ha dit que, si es repetís un altre cas així, la Generalitat hauria d’actuar un altre cop com a acusació particular perquè no es pot saltar el marc legal. “No és cap contradicció, els funcionaris tenen dret a tenir un advocat en l’exercici de les seves funcions”, ha explicat. I ha recordat que es pot modificar mitjançant majories parlamentàries.