Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Ciuró anuncia als sindicats de presons que crearà una direcció específica de serveis penitenciaris

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat aquest divendres als sindicats de presons que el Govern crearà dimarts vinent una nova direcció general d’afers penitenciaris, específica d’aquest àmbit. […]

Avatar
Agències 18/06/2021

ACN Barcelona.-La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró, ha anunciat aquest divendres als sindicats de presons que el Govern crearà dimarts vinent una nova direcció general d’afers penitenciaris, específica d’aquest àmbit. La direcció havia existit fa uns anys, però després es va passar a denominar de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Ciuró creu que el col·lectiu es mereix un interlocutor directe i específic, i ha reconegut que els funcionaris dels centres penitenciaris porten molts anys “enfadats” per les seves condicions laborals. A més, ha insistit que ella els dona ple suport en la feina i que el Departament ha de ser un sol equip sense “bàndols”.

La consellera i el secretari general de Justícia, Joaquim Clavaguera, han mantingut aquest divendres a la tarda la primera trobada amb els sindicats representatius dels serveis penitenciaris: UGT, CSIF, CCOO, CATAC i la Intersindical.La reunió, que ha durat al voltant d’ una hora i mitja, arriba una setmana després d’una manifestació de treballadors de presons davant del Palau de la Generalitat, convocats per la plataforma Marea Blava, contrària a alguns dels sindicats. Els sindicats reclamen la jubilació anticipada, noves convocatòries de places i altres millores laborals. Ciuró ha admès que la seva feina és difícil i més dura que la d’altres funcionaris, però estan igualment al servei dels ciutadans, en aquest cas empresonats.Per conèixer més a fons les seves reivindicacions, Ciuró i Clavaguera recorreran totes les presons i centres de justícia juvenil abans d’agost, un per setmana aproximadament. Allà es reuniran amb la direcció del centre, els càrrecs intermedis i els funcionaris de base. La consellera ha demanat una mica de temps als sindicats per posar-se al dia dels seus problemes, necessitats i reclamacions, però els ha promès que intentarà respondre totes les seves inquietuds i posarà terminis concrets a les reformes.