Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

Citen a declarar com a investigat un regidor de Vic per prohibir al PP instal·lar una carpa informativa

ACN – El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Vic ha citat a declarar el regidor Albert Castells en qualitat d’investigat el proper 4 d’octubre. Es tracta […]

Agències 09/09/2022

ACN – El jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Vic ha citat a declarar el regidor Albert Castells en qualitat d’investigat el proper 4 d’octubre. Es tracta de l’actual responsable de manteniment i serveis a l’Ajuntament de Vic i alcaldable per Junts a les properes eleccions. El cas es remunta al mes de gener, enmig de la polèmica per la sentència del 25% de castellà a les aules, quan el Partit Popular (PP) va posar en coneixement de la fiscalia la denegació del consistori a instal·lar una carpa informativa. En converses amb l’ACN, el regidor s’ha mostrat “tranquil” amb la decisió. També hi veu “intenció política” per part dels populars ja que s’hauria pogut optar per la via del contenciós administratiu en comptes de la penal.

Un cop el PP va posar en coneixement els fets, la fiscalia va obrir una investigació per dirimir si hi havia hagut una vulneració del dret fonamental a la llibertat d’opinió i expressió. Va ser el president del PP a Vic, Pau Ferran, qui havia demanat la carpa a través d’una instancia, qui ho va traslladar a fiscalia. Ara, quan el jutge hagi escoltat les dues parts (Ferran prestarà declaració la setmana que ve) decidirà si arxiva el cas, o per contra hi veu indicis de delicte i obre judici oral.

El regidor Albert Castells anirà a declarar davant del jutge per explicar la seva decisió. Segons el propi investigat, seguint els criteris que marquen les ordenances municipals, Castells va signar la negativa al PP perquè es considerava que l’acte podria genera “divisió i conflicte”. “Estem molt orgullosos del model de cohesió social que tenim a la ciutat i el nostre model de convivència és exemplar”, ha assenyalat el regidor.