Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Circ Cric celebra 40 anys d’espectacles en la represa de les actuacions post-pandèmia

ACN Sant Esteve de Palautordera.-El Circ Cric reprèn l’activitat aquest dissabte després de més d’un any d’aturada obligada per la pandèmia. La companyia de Tortell Poltrona torna a obrir la […]

Avatar
Agències 24/04/2021

ACN Sant Esteve de Palautordera.-El Circ Cric reprèn l’activitat aquest dissabte després de més d’un any d’aturada obligada per la pandèmia. La companyia de Tortell Poltrona torna a obrir la carpa al públic i acull, fins al juliol, l’11è Festival Circ Cric al Montseny. L’estrena ha anat a càrrec del mateix tortell Poltrona i el seu ‘Què bèstia!’, un espectacle que vol servir d’homenatge al llegat dels grans pallassos de la primera meitat del segle XX. “Era aquella gent que sortia a l’escenari i als trenta segons tothom estava rient”, ha explicat el còmic instal·lat Sant Esteve de Palautordera (Vallès Oriental). El festival coincideix, a més, amb el 40è aniversari de la companyia. La primera actuació del Circ Cric va ser el 23 d’abril de 1981 al Parc Central de Mataró.

Des d’aquella primera aparició pública, Circ Cric acumula centenars d’espectacles. “Superem les tres xifres de ben segur”, assegura Tortell Poltrona. El darrer és ‘Què bèstia!’, una compilació de situacions absurdes i gags de riures contagiosos, adornats amb música i vestuari d’època que trasllada l’espectador a la famosa nissaga de clowns dels Germans Martini.El còmic i director de Circ Cric, Tortell Poltrona, celebra el moment, després de més d’un any de tancament i defineix l’estrena del festival com “un punt d’esperança per tornar a la normalitat”. “Els humans necessitem el contacte amb la gent i sabem que el riure genera resiliència, endorfines i viure de manera positiva”, reflexiona el pallasso. Després de l’estrena d’aquest dissabte, el festival del Montseny s’allargarà fins al 4 de juliol amb espectacles cada cap de setmana. En aquest sentit, el mateix ‘Què bèstia!’ es repetirà cada dissabte. Els diumenges serà el torn per a ‘Cata-Cric 4.0’, un espectacle per a tots els públics, de gran format, amb música en directe i en el que participen fins a set pallassos.D’altra banda, el festival reserva els divendres per al públic adolescent. ‘Brins de safrà’ és un sopar-espectacle conduit per la filla de Tortell Poltrona, Laura Mateu. Per completar la programació, Circ Cric presenta dues propostes que relacionen circ i natura. L’activitat infantil ‘Circ i Natura, una màgica aventura’ i ‘La Natura ens parla’, per a públic adult.Circ Cric va aturar l’activitat l’estiu de 2019, però després d’haver superat els mesos més durs de la pandèmia, la companyia no vol tornar-se a aturar a partir del festival que ara s’estrena. Malgrat les limitacions que planteja la covid-19, Circ Cric vol aprofitar el 2021 per assentar les basses d’una futura seu estable per a la creació, exhibició i producció de circ en plena natura.Tortell Poltrona explica que l’objectiu és convertir la seu del Circ Cric és “un centre vinculat a totes les arts sota els eixos de circ i natura”. “Aquest és un bon espai per poder crear, a la falda del Montseny, i volem ser aquest pol de creació”, explica el pallasso i director de la companyia “precursora d’un circ diferent”.