Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

Cinquè atac de l’os Cachou aquest mes a l’Aran i el Govern qualifica la situació de “preocupant”

ACN Son.-El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha confirmat el cinquè atac de l’os Cachou a bestiar equí, a la Val d’Aran, amb el resultat […]

Avatar
Agències 19/09/2019

ACN Son.-El director general de Polítiques Ambientals i Medi Natural, Ferran Miralles, ha confirmat el cinquè atac de l’os Cachou a bestiar equí, a la Val d’Aran, amb el resultat d’una euga morta. Miralles ha dit que la preocupació és “gran” per la “forta” depredació de l’animal i el seu caràcter “problemàtic”. El director general ha explicat que actualment s’està en fase 2 del protocol i seran els tècnics els que dictaminin si s’ha de passar a fase tres i retirar-lo del medi. Miralles ha afirmat que “s’ha d’admetre que és un os problemàtic” i ha afegit que s’ha de tenir en compte ”la possibilitat d’extreure’l del medi”. Segons Miralles, caldrà de veure l’evolució de l’animal els pròxims dies i haurà de ser l’equip de tècnics que dictaminin que fer.

El programa Pirosflife s’encarrega de la gestió d’una espècie que és l’os bru i no solament d’un exemplar com és Cachou o Goiat. Si els tècnics acaben determinant que Cachou s’ha d’extreure del medi, “no ens tremolarà la mà”, ha sentenciat Ferran Miralles.Davant les crítiques del Conselh Generau al protocol, Miralles ha dit que està en el primer any d’aplicació i ha afegit que sí es demostra que no és efectiu “es pot modificar”.De la reunió que hi haurà a Madrid el dia 8 d’octubre entre representants de totes les administracions, Miralles ha dit que servirà per posar en comú informació. La reunió però, s’espera que sigui “política” i per tant no es preveu que en surti cap decisió del futur de Cachou perquè aquesta està en mans dels tècnics.