Diumenge, 25 de juliol de 2021 - Edició 1095
La República

Cinc programes en atenció integrada a Catalunya són referents en innovació i bones pràctiques segons un estudi europeu

ACN Barcelona.-Cinc programes en atenció integrada a Catalunya es troben entre les 15 iniciatives seleccionades pel projecte europeu ACT@Scale per la seva capacitat d’innovació i com a referents en bones […]

Avatar
Agències 11/04/2019

ACN Barcelona.-Cinc programes en atenció integrada a Catalunya es troben entre les 15 iniciatives seleccionades pel projecte europeu ACT@Scale per la seva capacitat d’innovació i com a referents en bones pràctiques de salut. Aquest projecte de recerca ha tingut una durada de 3 anys i ha estat cofinançat per la Unió Europea amb un import de 3,5 MEUR. El document final aporta experiències i recomanacions que serviran com a guies perquè altres regions europees puguin aplicar nous programes de teleassistència en atenció integrada. L’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya del Departament de Salut ha coordinat els programes de Catalunya i ha liderat el grup de treball sobre els actors clau en gestió del canvi dels processos.

En aquest estudi han participat quinze organitzacions d’un total de vuit estats i regions europees, com el País Basc, Dinamarca, Països Baixos, Escòcia, Alemanya i Catalunya. Les cinc experiències seleccionades són el programa d’atenció al pacient crònic de Badalona Serveis Assistencials, el pla de decisió anticipada per al procés de final de vida dels equips d’atenció residencial de MUTUAM, el pla de transició a l’alta dels pacients fràgils del Parc Sanitari Pere Virgili, i els programes de l’Hospital Clínic sobre prehabilitació de l’activitat física per a candidats d’alt risc en cirurgia major i el del pacient crònic complex.